Mostar – Skok bez aplauza

Skok bez aplauza

Arman Pehilj izveo skok bez aplauza

Sjećanje na najtužniji datum u historiji Mostara

Obilježena godišnjica rušenja Starog

Bacanjem ljiljana u Neretvu i skokom bez aplauza, koji je uprkos jakoj kiši izveo mostarski ikar Arman Pehilj, jučer je obilježena 17. godišnjica barbarskog rušenja Starog mosta.

Tako je i ovu tužnu godišnjicu, kada je, pogođen tenkovskim granatama Hrvatskog vijeća obrane (HVO), srušen Stari most, obilježio samo Klub skakača u vodu „Mostari“.

– Prije 17 godina napravljen je najveći anticivilizacijski čin u regionu. Ovo je, definitivno, najtužniji datum u historiji grada Mostara i ovakvo zlo se nikada i nikome ne smije ponoviti – poručio je Saša Oručević, portparol kluba. On nije krio ogorčenje činjenicom da gradske i kantonalne vlasti zvanično ne obilježavaju ovaj datum.

– Predstavnici Grada izjavljivali su da je izlišno obilježavati ovu godišnjicu te je njihov stav da se treba obilježavati datum obnove Mosta, ali svjedoci smo da se ni to posljednjih godina ne obilježava. No, lijepo je vidjeti ovu djecu i ljude koji su došli uprkos nevremenu i kiši. Stoga, neka je svakom na obraz njegovo ponašanje – rekao je Oručević

Komentariši