Enveru Mariću stanje je sve bolje

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/10654/nakon-mozdanog-udara-foto-enveru-maricu-stanje-je-sve-bolje

Prošlo je više od mjesec dana, kako je Enver Marić, legendarni „panter sa Neretve“, doživio moždani udar, a sada iz Berlina stiže radosna vijest. Bivši golman Veleža, reprezentacije Jugoslavije, Schalkea 04, trener Fortune i Herthe BSC, prema informaciji, koju je objavio Berliner Zeitung, napustio je intenzivno odjeljenje Virchov klinike u Berlinu.
 

„Njegovo stanje je dobro, shodno okolnostima u kojima se nalazi. On čini lagani napredak“, izjavio je jedan prijatelj porodice.

Svaki dan, nenadmašnom golmanu i sjajnom sportisti, sve je bolje. Istina, Mara je još uvijek pod budnim okom ljekara na klinici, a već je počeo sa laganim vježbama rehabilitacije i treniranja lijeve strane tijela, koja je bila zahvaćena nakon moždanog udara. Do sada su ga posjećivali samo supruga i sin, a od sada će moći da prima posjete i ostalih.

Kako piše Berliner Zeitung, Virchov klinku prvo će posjetiti Michael Pretz, menadžer Herthe BSC iz Berlina i klupski ljekar dr. Ulrich Schleicher.

Kako je naš portal već objavio, početkom oktobra Enver Marić je doživio moždani udar. Srećom, Marić se u to vrijeme nalazio na klinici, gdje se oporavljao nakon operativnog zahvata na srcu. Na svu sreću, blagovremeno su reagovali ljekari i Mari je spasen život.

Mostarska raja iz Mostara i širom svijeta, Enveru Mariću, koji im je, braneći u dresu Veleža, priuštio toliko nezaboravnih radosti, želi što skoriji oporavak i povratak u njegov rodni Mostar.

Mara, drži se, uz tebe smo bili i ostaćemo!

Komentariši