Felix Sturm boksuje protiv Ronalda Hearnsa 19. februara

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/11650/19-februara-felix-sturm-boksuje-protiv-ronalda-hearnsa

Protivnik Felixa Sturma za sljedeći meč, koji je planiran za 19. februar, u Porsche-areni u Stuttgartu, već je poznat. To je Ronald Hearns iz SAD.

„Hearns je dobar bokser sa izvanrednim rezultatima. Doduše, do sada još nije boksovao protiv velikih imena. Visok je i boksovati protiv njega vrlo je nezgodno. Ovaj meč je za njega odlična šansa. On u bokserskom svijetu ide stopama njegovog oca. Vrlo je motivisam i ja se moram posebno pripremiti za njega“, riječi su Felixa Sturma.

Ronald Hearns, 32. godišnji Amerikanac, ima nadimak „The chose one“ („izabrani“), sin je bokserske legende „ubice“ Tomasa Hearnsa. Visok je 1,91 m, što je iznad bokserskog prosjeka za srednju kategoriju, sa dosadašnjim izvanrednim skorom: 27 borbi, 26 pobjeda, od toga 20 nokautom. Jedini poraz doživio je od svog zemljaka Harry Joe Yorgeja, koji ga je nokautirao u zadnjoj sekundi devete runde. Ovaj meč ga prati već dugo vremena. U četvrtoj rundi toga meča, oba boksera su bila na podu, onda Hearns ponovo i u petoj rundi. Nakon toga, Hearns ponovo je dolazi k sebi, i početkom devete runde imao je čak i prednost na poene. To je, između ostalog, bio najduži Hearnsov meč. Tokom čitave njegove profi karijere nikad nije odboksovao punih dvanaest rundi.

Njegov promotor, u meču protiv Sturma vidi veliku šansu za svog štićenika:

„Ovo je borba za šampionski pojas, kogaje njegov otac nosio dugo vremena. Ovo je šansa, do koje jedan bokser u Americi vrlo teško dolazi“.

Prema najavama, karte za meč u Stuttgartu već su u prodaji, a dogovoren je i direktni prenos preko njemačkog SAT 1.

Smail Špago
 

Komentariši