Mostar – Plakati o zaštiti životinja

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/11830/spasimo-pse-plakati-o-zastiti-zivotinja

Juče je službeno završeno ljepljenje plakata akcije „Psi imaju srce da spašavaju ljude, da li mi imamo srce da spašavamo pse“.

U akciji je sudjelovalo 25 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine, sa porukom da ljubiteljima životinja ujedinjenih sa jednim jedinim ciljem da ih spase nije problem ujediniti Bosnu i Hercegovinu u jednom danu, dok sa druge strane naši političari u tome nisu uspjeli dugih 20 godina.

 

„Ovo je prvi put da su u Mostaru osvanuli plakati vezani uz suživot ljudi i pasa. Drago nam je da smo imali priliku sudjelovat u ovoj predivnoj i nadasve pozitivnoj poruci, koja je prošla našom državom, te toplo pozdravljamo sve akcije spašavanja životinja, koje provode udruženja u BiH i njeni stanovnici. Vjerujemo da i našoj zemlji dolaze bolji dani, a time i rješavanje problema okrutnosti nad životinjama u našim gradovima“, poručili su iz mostarskog Udruženje građana protiv okrutnosti nad životinjama „Prijatelji“.

Akcija je pokrenuta na inicijativu Senada Roka, i pristalica facebook grupe „Ujedinjene grupe za sprječavanje okrutnosti nad životinjama u BiH”, a počela je 16.januara. u Gračanici, Brčkom, Bijeljini, Zenici, Sarajevu, Tuzli, Prijedoru, Zenici, Doboju, Mostaru, Srebrenici, Banja Luci.
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši