Veležove nade – Rijad Demić

Pobjedom se oprostiti od navijača

Fudbaleri Veleža sutra igraju protiv Slavije posljednju utakmicu pred svojim navijačima, gdje će učiniti sve kako bi dodali nova tri boda na svoj konto.

„Rođeni“ su u prošlom kolu u Zenici odigrali dobru utakmicu, koja, ipak, nije nagrađena bodovima. Priliku za popravljanje utiska imat će protiv Slavije na domaćem terenu. U tim se vraćaju Zaimović, Kazazić, Hadžiđulbić i Gančev, a kada se još uzme u obzir i činjenica da se za ovu sezonu opraštaju od svojih navijača, pobjeda se postavlja kao imperativ.

„Ostaje veliki žal zbog poraza u Zenici. Odigrali smo jako dobro, bez nekoliko standardnih igrača i da smo bili malo konkretniji pred golom, rezultat bi bio pozitivniji. U posljednje vrijeme igramo rasterećeno na strani, pružamo dobre partije, ali, nažalost, ne dolazimo do bodova. Zato ćemo učiniti sve da to sutra nadoknadimo na svom terenu. Ovo je bila jako teška sezona za nas, ali smo, na sreću, na vrijeme obezbijedili opstanak. Protiv Slavije ćemo dati sve od sebe i biće to prava prilika da se na najbolji način zahvalimo našim navijačima na podršci“, riječi su Rijada Demića.

Demić je od dolaska Milomira Odovića na klupu Veleža postao nezamijeniv član prve postave i vezni red se teško može zamisliti bez njega.

„Moram reći da sam prezadovoljan igrama u drugom dijelu sezone. Trener mi je pružio šansu, a ja sam se dosta trudio, kako bi opravdao njegovo povjerenje. I u klubu su zadovoljni mojim igrama, što mi daje dodatnu snagu da nastavim sa radom i u budućnosti pružam još bolje partije“, istakao je Demić.
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši