Samo jedan let

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/14581/danas-u-mostaru-foto-zavrseno-snimanje-igrano-dokumentarnog-filma-bdquosamo-jedan-letldquo

Danas tačno u podne na Starom mostu u Mostaru održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen novi projekt prvog bh. fonda za film, umjetnost i humanizam – I.B. Jakić Šejla Fond.

Riječ je o kratkom igrano-dokumentarnom filmu „Samo jedan let“, koji predstavlja priču o gradu na Neretvi i njegovim lastama. Film je prvi projekat iz ciklusa Zlatni leptir, odnosno iz opusa filmskih, muzičkih i književnih projekata Ibrahima (Backey) Jakića.

Kako je rekao autor Jakić, danas se na terenu završava sa snimanjem spomenutog filma na koji se, kako je kazao, čekalo četiri godine, a premijera bi trebala biti ovog ljeta.

O sadržaju filma Jakić nije htio detaljnije govoriti, već je samo napomenuo kako će „kroz vizir jedne djevojčice biti ispričana priča ovog i onog vremena“.

„Ova je priča nastala iz iskrenog nagona da se nešto kaže, opiše i uradi na jedan drugačiji način“, kazao je Jakić, dodavši kako se projektom „Samo jedan let“ želi pokušati stvoriti jedan brend, odnosno suvenir grada Mostara

Takođe, Jakić je dodao kakoovaj projekt ima i humanitarni karakter, jer dio prikupljenih sredstava iz Fonda ide za „Egipatsko selo“ u Mostaru i „Otvorenu mrežu“.

„Kupovinom neke od I.B. Jakić kreacija, sudjelovanjem u projektima I.B. Jakić Šejla fonda kao volonter, sponzor, co-producent u nekoj od idućoj na rednih filmskih priča Zlatnog leptira, dajete doprinos za jedan bolji, zdraviji svijet“, pojasnio je Jakić, napomenuvši kako se više informacija o svemu ovome može dobiti na www.ibjs-fund.com.

Inače, I.B.Jakić Šejla Fond – Film, umjetnost i humanizam je neprofitno udruženje, koje kroz realizaciju projekata iz oblasti kulture i umjetnosti želi pružiti podršku djeci s posebnim potrebama i probuditi humanizam u čovjeku.
(Fena)
 

 

 

 

NovaSloboda.ba

Komentariši