Skokovi 2011

http://www.sarajevo-x.com/sport/clanak/110616057

 

Tradicionalni 445. skokovi sa Starog mosta u Mostaru biće održani 31. jula, a organizatori očekuju rekordan broj skakača. Član organizacionog odbora Emir Balić kaže da vlada veliko interesovanje za skokove i da se očekuje više od stotinu skakača u kategorijama skokova na noge i skokova na glavu ili poznate ”mostarske laste”
 Balić je rekao da se očekuje učešće skakača ne samo iz BiH, već i iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i još nekih zemalja.
"Skokovi sa Starog mosta su najisplativiji turistički proizvod s tradicijom starom više od 400 godina. Uvjereni smo da neće biti nikakvih problema i da će ovo biti jedni od najbolje organizovanih skokova", kaže Balić.
 On je dodao da manifestacija počinje u noći između 29. i 30. jula i da će skokovima prethoditi brojni zanimljivi događaji.
Prema riječima Bilića, program otvara tradicionalna bakljada i skokovi s mosta tačno u ponoć, te parti na platou ispod Staroga mosta.
Najavljeni su brojni sadržaji koji će pratiti glavnu manifestaciju, poput ispijanja kafe pripremljene u najvećoj džezvi na svijetu, potom ”šlaufijade”, bodovanja najbržeg spusta i najoriginalnijeg šlaufa, turnira u tavli, odbojci i malom fudbalu na pijesku uz bogat muzički sadržaj.
Ljubiteljima skokova koji ne budu mogli doći u grad na Neretvi direktan prenos biće obezbjeđen preko malih ekrana na TV1, a preko satelita skokovi će prvi put biti dostupni i dijaspori.

 

Komentariši