Novosti iz Veleža

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/14817/novosti-iz-veleza-najiskusniji-ostaju-pripreme-u-francuskoj

Najiskusniji ostaju, pripreme u Francuskoj

Pauza u taboru Veleža, posljednjih dana vrijedi samo za igrače i stručni štab, iako je primjetno da većina igrača od prošle sezone već uveliko individualno i trenira. Dok je travnjak stadiona u Vrapčićima u rukama vrijednih majstora koji ga dotjeruju, u kancelarijama je veoma prometno. Igrački kadar za sljedeću sezonu već se definiše, odnosno obavljaju se pregovori sa igračima iz prošle sezone, ali i potencijalnim pojačanjima.

„Do sada smo obavili razgovore sa svakim igračem iz prošle sezone, a za koje nam je sugerisao stručni štab da je interesantan oko produženja saradnje. Veoma blizu smo dogovora sa Zlatkom Kazazićem, Admirom Kajtazom, Admirom Velagićem i Mustafom Kodrom. Ostale su nijanse, ali i one bi trebale biti do četvrtka definisane. Ovi igrači su, prije svega, naša djeca, momci koji su i prošle sezone bili osnovna pokretačka snaga Veleža i njihov ostanak je veoma važan za nas. Takođe, Armel Škaljić spada u grupu tih fudbalera, što je uz nekolicinu onih koji su već pod ugovorom, poput Demića, Zolja ili Durakovića definitivno temelj Veleža. Sa igračima koji su činili naš tim, a dolaze ‘sa strane’, razgovori su uveliko odmakli, tako da će i situacija sa njima biti definisana u narednim danima. Slično je i sa potencijalnim pojačanjima“, kaže direktor „Rođenih“ Sedin Tanović.

Ipak, vijest koja će definitivno obradovati brojne Veležove navijače, ne samo u BiH, već i širom Evrope, je svakako vrlo izgledni povratak Veleža na evropsku scenu. Naime, nova Uprava je već ranije istakla kao primarni cilj povratak Veleža na njegovo mjesto ne samo u bosanskohercegovačkom fudbalu, već i mjesto koje je zauzimao na evropskoj sceni. U tom cilju, već ovoga ljeta vrlo je izgledan odlazak na pripreme u Francusku.

„Prije svega, svi oni koji u to i sumnjaju treba da shvate da je Velež ime, da je to klub od velikog rejtinga, a posebno na evropskoj sceni. Nositi Veležov dres ima posebnu cijenu u Evropi, a to smo se uvjerili i posljednjih dana, kada nam je na klubsku adresu stigao poziv na pregovore iz Francuske. U cilju ispunjena obećanja, ali i prije svega potpune afirmacije kluba, odlučili smo da uđemo u pregovore sa jednom agencijom iz Francuske. To je praksa u Evropi, da vam agencije organizuju pripreme i turneju. Pregovori intenzivno traju već pet dana i u narednih 48 sati mislim da će sve biti potpuno definisano. Vjerujte, klubovi sa kojima će Velež odmjeriti snage u pripremnom periodu su takvog ranga, da će ova turneja i kompletne pripreme biti zaista evropskog nivoa. Riječ je o klubovima najelitnije francuske lige, popularne Ligue 1. Ipak, strpimo se još malo, jer je riječ o profesionalnim agencijama, a profesionalizam u savremenom fudbalu podrazumijeva da se u tišini radi dok se ugovor ne potpiše“, ističe prvi operativac „Rođenih“.

Pred „Rođenim“ je još jedna izuzetno aktivna sedmica. Mnogo više detalja o igračkom kadru, ali i kompletnom pripremnom ciklusu znat će se krajem sedmice, kada će klub organizovati redovnu press konferenciju. Do tada, izvjesno je da ovog ljeta Velež se vraća u evropske okvire i to definitivno na velika vrata, tamo gdje 90 posto fudbalera iz Premier lige BiH mašta da ode na probu.
 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši