Večeras u Kelnu – Felix Sturm brani titulu protiv Maclina

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/14899/veceras-u-kelnu-felix-sturm-brani-titulu-protiv-maclina

WBA svjetski šampion Felix Sturm (Adnan Ćatić) brani večeras titulu,u borbi protiv Britanca Matthew Maclina (28). Meč će se održati u već poznatoj Lanxess areni u Kelnu (Njemačka), koja je na neki način već postala dnevni boravak svjetskog prvaka.

„Ovo će biti moj najtvrđi meč do sada, jer znam da protiv takvog borca, kao što je Maclin, mogu dobiti samo ako sam u top formi, izjavio je Felix Sturm .

Njegov protivnik koji je sebi dao čak dva imena: „Tipperary Tornado“ – tornado Tipperary, i „Mac the Knife“ – Mac nož, trenutno se nalazi na 3. poziciji WBA rang liste. Od 30 dosadašnjih mečeva, Maclin je dobio 28, od toga 19 nokautom.

„Moje vrijeme je sazrelo. O jednom ovakvom meču već odavno sanjam. A da moram pobjediti Felixa na njegovom domaćem terenu, to mi daje još veći poticaj uoči ovoga meča“, rekao je Maclin o svojim šansama.

Prenos meča za područje Evrope obezbijedio je njemački SAT.1. u 22,15 sati.

Ovaj meč i prije meča pokazuje još jednu stranu. Nisu samo fudbalski dueli između njemačkih i britanskih timova sportski susreti koji pobuđuju veliku pažnju gledalaca.

I u toku ovog meča, biće vruće i na ringu i oko ringa. Meč je dobio ocjenu: visoko emocionalan, a u svakom slučaju to će biti prilika kojoj se gledaoci već unaprijed raduju.

Smail Špago
 

 

 

 

NovaSloboda.ba

Komentariši