Felix odbranio titulu

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/14915/felix-odbranio-titulu-foto-tijesna-pobjeda-na-poene

Felix Sturm (Adnan Ćatić) ostaje svjetski šampion u srednjoj kategoriji. On je sinoć pred 18.500 gledalaca u Lanxess areni u Kelnu odbranio titulu tijesnom pobjedom na poene (116:112, 116:112, 113:115) u dvanaest rundi, protiv Irca Matthewa Maclina.

Sve je počelo jednim psiho ratom, kad je Maclin odugovlačio dvije minute dok nije navukao svoj ogrtač i krenuo prema ringu. Felix mu se revanširao istom mjerom i pustio i njega i navijače u areni da ga čekaju punih deset minuta.

U samom meču, navijači su, takođe, dugo čekali da Felix pokaže šta umije. Prepustio je Ircu inicijativu i ograničio se na odbranu protiv njegovih jakih udaraca. Većina ovih udaraca završavala se na rukavicama, ali su mnogi i prošli do lica. Sturm se nadao da će se Irac brzo umoriti i krenuo je u pravu borbu tek u zadnje tri runde, ali je protivnik to izdržao.

„Ja bih ovaj meč radije htio nekako drugačije postaviti. Napravio sam grešku kad sam protivniku dao suviše prostora. On je bio aktivniji. Nekoliko rundi na početku bilo je vrlo gusto. Kasnije je i on popustio“, izjavio je Sturm nakon meča.

Trener Fritz Sdunek zamjerio je Sturmu da je bio suviše statičan.

Maclin se nakon meča osjećao pokradenim, i izjavio da se nada da će mu Sturm omogućiti revanš u novembru.

Među prvima koji su čestitali novom-starom svjetskom prvaku bio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko, te reprezentativac Njemačke i napadač 1. FC Kölna Lucas Podolski.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši