Važna je ideja

Već četvrtu godinu raja iz Zalika održavaju regatu na Neretvi od Bunskih kanala do Ševaš polja…na svoj način. Reportaža iz Nove Slobode, fotografije Emir Krpo…svaka čast…

Od Bunskih kanala do Ševaš Polja

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/15460/regata-bdquozalik-2011ldquo-foto-od-bunskih-kanala-do-sevas-polja

Pobjednik juče održane, IV tradicionalne regate niz Neretvu „Zalik 2011“ je Adis Nurković. Iako ova regata nije imala takmičarski karakter, pobjednik je za portal Nova Sloboda izjavio da je sretan što su svi učersnici sretno stigli do cilja, te najavio novu regatu, koja će se voziti do Počitelja ukoliko bude dovoljan broj zainteresovanih kandidata.

Već četvrti put za redom „raja“ iz Zalika organizuju spust niz rijeku Neretvu. Start regate je bio na Bunskim kanalima, a cilj je Zečiji Brčak kod Ševaš Polja. Trasa regate je dosta opasna zbog virova i pećina, jer se plovilo u improvoizovanim plastičnim čamcima, pa je često dolazilo i do prevrtanja čamaca, ali, na svu sreću, bez posljedica.

Rutu od nekoliklo kilometara prešli su za četiri sata, nakon čega su, uz piće i roštilj, nastavili druženje do kasnih večernjih sati.

Kako su nam kazali Said Jazvin i Almir Mešić, koji su samo za ovu priliku došli iz Norveške i Švedske, ova regata se nije smjela izbjeći, pa su čvrsto obećali da će i ubuduće dolaziti na ovakva druženja.

Na ovom druženju su učestvovali Mehmed Krpo, Said Jazvin, Almir Mešić, Muhamed Hamo Hodžić, Elvis Eminović, Edin Krpo, Kenan Alagić, Haris Muminagić, Adis Nurković, Amir Hubana, Feđa Buljević, Jasko Husković, Emir Jelin.

Emir Krpo
 

 

NovaSloboda.ba

 

Komentariši