…a gdje su Duraković i Suljić?

http://sportin.ba/vijesti.aspx?id=28027

Da se stvari u bh.fudbalu nisu pretjerano pomakle sa mrtve tačke svjedoči i danas objavljeni spisak selektora mlade reprezentacije, Vlade Jagodića.

 
Čini se da Banjalučanin na klupi naših nada nije baš pretjerano odmakao od svog prethodnika Branimira Tulića, bar kada je kriterij za poziv u izabranu vrstu u pitanju.

Mnogo čudnih imena u najmanju ruku danas je izdiktirao Jagodić, dok recimo s druge strane nije našao za shodno poziv uputiti Asmiru Suljiću, trenutno jednom od najboljih igrača Sarajeva, ili možda Dženanu Durakoviću iz Veleža ?!

Nema u Jagodićevim kombinacijama ni Varupe iz Travnika, ali ima recimo Muhameda Mujića koji brani boje drugoligaša Budućnosti iz Banovića (uz dužno poštovanje), ili recimo Kenana Handžića, Benjamina Čolića, Mile Pehara, koji u svojim klubovima minutažu dobivaju na kapaljku.

Na spisku ima i Tonija Markića iz Zrinjskog, igrača koji na svom facebook profilu poručuje "da će za BiH igrati samo dok se Hercegovina ne priključi Hrvatskoj!"

I sve dok našim fudbalom caruju ljudi, selektori kojima su kojekakvi lični interesi, sitni talovi i vezice na prvom mjestu, a pozive dobivaju igrači kojima je obično ulaznica jedan telefonski poziv, pitanje je dolaze li zaista bolji dani za naš fudbal? Ili smo možda još uvijek miljama daleko.

Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas….

Komentariši