Sramota na mostarskom derbiju

Ulasci u teren, prekid utakmice, zloba Mile Pehara

Nakon što su posljednih nekoliko utakmica između Zrinjskog i Veleža prošli bez većih incidenata, ono što se dešavalo na kraju i nakon današnje utakmice pod Bijelim brijegom je za svaku osudu.

Prvi duel osmine finala Kupa BiH između dva mostarska kluba trebao je ponuditi veliki spaktakl, ali se na kraju samo pričalo o nemilim scenama, koje su počinili navijača Zrinjskog na kraju utakmice.

Prva pobjeda Veleža nad Zrinjskim pod Bijelim brijegom i lijepi gol Rijada Demića u sudijskoj nadoknadi utakmice ostao je u sjeni nereda, koji su krenuli ulaskom navijača na teren, ali završili nemirima po gradu, sukobima sa policijom i nemirnoj noći.

Vrijedi napomenuti da je odnos igrača na terenu bio krajnje korektan, bez ijednog preoštrog starta. A, onda je, na veliko zaprepaštenje, javnosti prikazan video u kojem mladi reprezentativac BiH i velika nada Zrinjskog, rođeni Mostarac, Mile Pehar, u velikoj frci koja je nastala nakon ulaska navijača u teren, pokušao na pod srušiti igrača Veleža, koji se trudio da bjegom u svlačionicu spasi živu glavu.

Iako su u gradu Mostaru incidenti, posebno pred gradski derbi, postali samo ne strani, činjenica da jedan mladi sportista, koji bez milosti pokušava naštetiti svom „sportskom prijatelju“, je u najmanju ruku poražavajuća.

Video možete pogledati na:

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/16748/sramota-na-mostarskom-derbiju-video-ulasci-u-teren-prekid-utakmice-zloba-mile-pehara

 

 

Komentariši