Mostarci u svijetu

http://abrasmedia.info/dnevne-novosti/mostar/mlada-mostarka-osvojila-hollywood

Zabranjena ljubav u poslijeratnom Mostaru
Mlada Mostarka osvojila Hollywood

Mlada mostarska glazbenica Ivana Dolić Jajalo, inače i supruga hrvatskog nogometnog reprezentativca Mate Jajala, na natjecanju ‘Hollywood Screenplay Contest’ osvojila je Grand Prize nagradu za svoj mjuzikl ‘Zabranjeni grad’ te početkom studenog putuje u Los Angeles na gala dodjelu.

Ova prelijepa Mostarka, za one koji nisu znali, je inače članica i lider dua ‘Divlje ruže’, godinama je osvajala nagrade i pobjeđivala na priznatim festivalima, a onda je napisala scenarij i tekstove za mjuzikl ‘Zabranjeni grad’ odnosno "The City of Burning Bridges" koji je osvojio Hollywood.

Radi se o priči o zabranjenoj ljubavi smještenoj u poslijeratni Mostar, a likovi su inspirirani stvarnim osobama i njihovim životima.

Zanimljivo, predstava nikada nije premijerno prikazana jer se radi o golemoj produkciji, a u Hollywood je poslana tek audio snimka. No to je očito bilo dovoljno da 30.rujna na natjecanju ‘Hollywood Screenplay Contest’ osvoji Grand Prix u katerogiji ‘Stage play’.

‘Hollywood Screenplay Contest’ je natjecanje kojem je cilj otkriti mlade talente diljem svijeta i njihove idejne projekte te ih približiti hollwoodskoj filmskoj industriji.

Mjuzikl je ponuđen i zagrebačkom kazalištu Komedija, no unatoč njihovom oduševljenju nisu imali ambicija za njegovo konačno postavljanje obrazlažući kako je to prevelik zalogaj jer se radi o mjuziklu koji zahtijeva veliki orkestar, više od 50 glumaca, pjevača, plesača i statista.

Glazbenica će 12.studenog na gala dodjeli ponosno preuzeti nagradu za mjuzikl "The City of Burning Bridges", a nama preostaje samo da se nadamo da nećemo morati čak u Hollywood kako bismo vidjeli ovaj domaći mjuzikl koji je oduševio ugledni svjetski žiri.

Ivana je inače supruga hrvatskog reprezentativca i igrača njemačkog prvoligaša Mate Jajala. Uspješni nogometaš, nekadašnji igrač Slaven Belupa, vrlo brzo je postao miljenik njemačkih navijača, pa tako Ivana i Mate u Koelnu žive svoj san. No tko zna, možda se zbog Ivanine karijere uskoro presele i u Los Angeles, baš poput Davida i Victorie Beckham.

Dnevnik.hr

Komentariši