Novi Bond film

Vatrene kugle, oružje i jedan martini

Sada je to zvanično: novi Bond film ima naziv „Skyfall“. Režiser Sam Mendes ne želi mnogo govoriti o čemu se radi u filmu, čije snimanje počinje u ponedjeljak u Londonu. Mendes obećava jedan „klasični Bond film” i mnogo akcije.

Tehničke rafinese, brza auta, lijepe žene i mnogo akcije: Ako režiser Sem Mendes obećava „klasičnog” Bonda onda ovi sastojci u jednoj klasičnoj priči o tajnom agentu ne smiju faliti.

 

Mendes i producenti Michale G. Wilson i Barbara Broccoli ne žele nikakav promašaj u dvadeset i trećoj epizodi o tajnom agentu sa licencom za ubijanje i 50 godina nakon prvog „Bonda” sa Sean Conneryjem u glavnoj ulozi. Na press konferenciji u Londonu bilo je prisutno čak 150 novinara iz čitavog svijeta.

 

Po treći put u glavnoj ulozi pojaviće se Daniel Craig. Njegov protivnik u filmu biće Javier Bardem, poznat iz filma „No country for old Men“ što garantuje visoki kino kvalitet. Isto kao i Judi Dench, ponovo u u ulozi Bondove šefice. Daljnje uloge igraju Albert Finney, Ralph Fienes, Ben Whishaw kao i tamnoputa britanka Naomie Harris, jedna od dvije „Bond djevojke“.

 

Čini se da će ovaj „klasični Bond“ imati mnogo britanskih akcenata. Radnja filma prema britanskoj štampi trerebala bi da bude jedan napad na britansku tajnu službu.

 

Pored Londona, snimanje će se obavljati u Škotskoj, te u Istambulu i u Kini, gdje agent 007 ide u lov na zlikovce. Denis Craig je, nakon Sean Conneryja, Roger Moora, Georga Lazenbyja, Timothy Daltona i Pierce Bronsana, šesti glumac u ulozi tajnog agenta 007, a ovo je ujedno i njegov treći film o Bondu. Radnja u novom filmu o Bondu nema nikakvih dodirnih tačaka sa dva prethodna filma.

Prema nezvaničnim informacijama Craig bi trebao još neko vrijeme da se bavi snimanjem filmova o Bondu.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši