Tugo moja tugo…

U srijedu 28. XII. 2011. god. nakon skoro 130 godina rada najavljeno je oficijelno zatvaranje Zemaljskog muzeja. Muzej se zatvara zbog nebrige nadležnih vlasti BiH, kao i činjenice da radnice i radnici ove ustanove već mjesecima nisu primili platu! U 11. sati istog dana (srijeda) je u prostorijama prirodnjackog odjeljanja Zemaljskog muzeja odrzati ce se press konferencija. OKUPIMO SE, U ISTO VRIJEME, ISPRED ZEMALJSKOG MUZEJA U ZNAK PODRŠKE RADNICAMA I RADNICIMA OVE USTANOVE! Država je u kolapsu, kultura je na posljednjem izdisaju ! NEKA SE ČUJE I TVOJ GLAS! OTPOR!

3 komentara

  1. Možemo se svi iskupiti Smaile i reći da se isti ne zatvara, ali prvomoram pošteno sagledati situaciju koja kaže da u tom muzejuposjetilaca nije bilo, pa da ne budem grub i kažem skoro nikako.
    Da kultura nam je na kolapsu, ali mi se čini da smo i mi kao građani jako zaslužni za to što se tom muzeju dešava 🙁
    Krivlji i od države

  2. slažem se da se okupljanjem neće ništa promjeniti…u tim institucijama nikad nije ni bilo previše posjetilaca, ali su one bile tu da svjedoče o nama, ko smo šta smo i od kad smo…a izgleda nekome je i te kako stalo da se to, niti zna, niti da se o tome vodi računa…nažalost

Komentariši