Dženan Duraković o svojoj karijeri : Želja mi je igrati za Sarajevo

Dženan Duraković o svojoj karijeri : Želja mi je igrati za Sarajevo

Vijesti | BiH Premier liga
Written by Alen Jelić on Wednesday, 11 January 2012 14:22   

 

Mladi vezista, Dženan Duraković slobodan je igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Veležom. Prateći pojedine medije njegovo ime najviše se vezalo za FK Sarajevo. Za bhfudbal.ba Duraković govori o svojoj karijeri.

Razlog Vašeg odlaska iz Veleža mnogima nije poznat, prvenstveno iz razloga što se FK Velež nikad nije oglasio povodom toga. Možete li nam Vi nšto reći o tome?

-Razlog svog odlaska iz Veleža znaju samo tri čovjek. Ja nisam jedan od njih, ali nažalost jeste moj saigrač koji mi je bio nekada fudbalski uzor. Najbolji sud o svemu dali su navijači koji su mi dali punu podršku i na što sam ponosan. Slijed događaja u kojim dosta mladih igrača koji napuštaju klub govori o tome da trenutna politika kluba se ne bazira na podršci mladim igračima. Ponosan sam na svoje zalaganje na terenu, pristupu i sportskom odnosu tokom čitave karijere.

Dakle, okrećete novi list u životu? Gdje ćete nastaviti karijeru?

-Trenutno su dvije opcije za nastavak moje karijere. Prva je FK Sarajevo a druga je jedan klub u Češkoj.

Šta je od toga Vaša želja?

-Moj prvi izbor je FK Sarajevo koje smatram velikim klubom, s tradicijom i posebnim navijačima. Bila bi mi velika čast obući bordo dres.

Gdje biste sebe voljeli vidjeti za 2-3 godine?

-Po mom načinu igre, odnosu prema sportu i životu, najbliži sam Njemačkom fudbalu, te bi igračku zrelost svakako volio okušati u Bundesligi. Posebno me privlači 1 FC Koln, klub izuzetno bogate prošlosti, izuzetnih navijača i mjesto gdje sam napravio svoje prve fudbalske korake.

Za koji klub navijate?

-Sigurno da me vežu posebne uspomene i emocije za vrijeme provedeno u Veležu, ali sam siguran da ću časno nositi dres svakog kluba za koji zaigram. Od stranih klubova najviše volim Bayern Munchen i Koln.

Da li imat neke fudbalske uzore?

-Pošto sam od malih nogu navijač Bayerna i Njemačke reprezentacije moji uzori su bili Lothar Matthaus i Stefan Effenberg, a od današnjih igrača jako cijenim Salihamidžica, Olića, Schweinsteigera,Teveza i Rooneya.

Da li bi izdvojili nekoga iz Premijer lige BiH ili iz vlastite svlačionice?

Kao dijete bio sam veliki navijač Asmira Džafića i Nedima Jusufbegovića, a od igrača sa kojim sam zajedno igrao posebnocijenim kapitena Dženana Zaimovića, Igora Remetića i cijenio sam Admira Velagića dok ga nisam upoznao u pravom svijetlu.

Ko je po Vama najbolji trener?

-Od trenera koji su me trenirali izdvojio bih Milorada Mitrovića i Velibora Pudara. a posebno cijenim Slavena Musu i Ratka Ninkovića. Od stranih trenera najviše cijenim Ottmara Hitzfelda i Joachima Lowa.

Najbolji sudija u Premijer ligi BiH?

-Bez premca, Emir Alečković.

Koji Vam je nadraži trenutak u karijeri?

Kada je moj prijatelj Riad Demić zatresao mrežu za pobjedu protiv Zrinjskog Pod Bijelim brijegom, iako nisam nastupao na toj utakmici.

Imate li neostavrenih želja?

-Ima ih više. Jedna od njihje pobjeda na Grbavici i pogodak Zrinjskom.

Velež ili Zrinjski???

Smijesšno pitanje. Velež.

Željezničar ili Sarajevo???

-Neopisiva prednost u korist Sarajeva. Sarajevo u Sarajevu  je kao Velež u Mostaru.

Za kraj, ko ce po Vama biti sampion Premijer lige u sezoni 20011/12?

. Jos je uvijek rano o tome govoriti, prve tri ekipe imaju podjednake sanse. Analizirao sam malo raspored i mislim da Sarajevu raspored ide na ruku i to bi ujedno bila imoja želja.

 

Komentariši