Nevjerovatno, ali istinito!

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/19494/nevjerovatno-ali-istinito-buduci-selektor-engleske-reprezentacije-ne-zna-pisati

Budući selektor Engleske reprezentacije ne zna pisati?

Nakon ostavke Fabia Capella, na ostrvu su skoro svi jedinstveni: trener Tottenhama Harry Redknapp bi trebao biti novi trener Engleske fudbalske reprezentacije, mada on ne zna pisati, niti ima čulo mirisa!

Čovjek koji će najvjerovatnije biti sljedeći trener nacionalnog tima Engleske ne zna pisati, niti može mirisati. Harry Redknapp nikada nije ni učio pisati, a osjećaj mirisa izgubio je nakon jednog saobraćajnog udesa u Italiji 1990 godine. Kao posljedica ovog udesa, na licu mu je ostao jedan mali ožiljak, očni kapci su mu često spušteni na pola, ponekad djeluje pomalo smušeno i uspavano, a u suštini nije takav. Harry djeluje vrlo prijateljski, pun je humora, srdačan i zasigurno trenutno najbolji trener na ostrvu. Dugo godina se protiv njega po engleskim sudovima vodio postupak, zbog sumnje za utaju poreza. Prošle sedmice, sud ga je, konačno, oslobodio sumnje. Harry Redknapp je već dugo godina bio kandidat za nacionalnog trenera Engleske, ali ga je upravo ovaj sudski postupak udaljavao od kandidature. Sad se podudarilo da je istog dana ujutro Redknapp oslobođen na sudu, a uveče je sa mjesta nacionalnog trenera odstupio Fabio Capello.

Tokom ovog sudskog procesa, na svijetlo dana je i izašao podatak da Harry ne zna pisati. On je tokom svoje odbrane na sudu više puta ponovio: “Stidim se to reći, ali ja pišem kao jedan dvogodišnjak. Ja ne znam pisati. U životu nikad nisam napisao ni jedno pismo, niti sam ikada poslao jedan SMS. Sve te poslove za mene obavlja moj saradnik”.

Njegov dugogodišnji saradnik i pratilac je potvrdio da Redknapp nikada nije popunio izvještaj nakon utakmice.

Koincidencija njegovog oslobađanja i ostavke Capella izazvala je talas oduševljenja u Engleskoj. Čak su se neki engleski bulevarski časopisi pojavili sa otvorenim zahtjevom da Redknapp mora biti Capellov nasljednik. Igrači reprezentacije Wayne Rooney i Rio Ferdinand su se putem Twittera izjasnili da su za njegov izbor. Kolege treneri, između ostalih Sven Goran Eriksson i Carlo Ancelloti, ocjenjuju i hvale rad Redknappa kao izvanredan.

Redknapp je, inače, još uvijek pod ugovorom kod Tottenham Hotspura. Postavlja se pitanje: Kako li je tamo potpisao ugovor i kako će sad potpisati ovaj novi?
(izvor: sueddeutsche.de)

Priredio: Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši