Sutra u Münchenu

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/19565/sutra-u-munchenu-klitschko-brani-titulu-protiv-britanca-chisora

Klitschko brani titulu protiv Britanca Chisora

U subotu 18. februara, u Olimpijskoj dvorani u Münchenu, pred 12.500 gledalaca, Vitali Klitschko, stariji od braće Klitschko, branit će titulu svjetskog šampiona po verziji WBC, protiv Britanca Derecka Chisora, koji najavljuje da će Vitalija nokautirati  u osmoj rundi?

Borba za titulu svjetskog šampiona izazvala je ogromno interesovanje gledalaca i ljubitelja boksa u čitavom svijetu. Pored gledalaca u Olimpijskoj dvorani u Münchenu, koja je odavno rasprodata, meč će pred malim ekranima gledati gledaoci u 150 zemalja. Meč počinje u subotu u 22,10 sati. Četrdesetogodišnji Klitschko je do sada ima 45 mečeva, 43 pobjede, 40 puta nokautom. Protivnik Chisora je trinaest godina mlađi, do sada je imao ukupno 17 borbi, od čega je 15 puta pobjedio, od toga 9 puta nokautom.

Na press konferenciji bokseri su izašli svaki sa svojim viđenjem meča.

„Vitali nije više šta je bio. On je nekada bio dobar bokser, sada više nije. Zbog toga dajem sebi za pravo da titulu ponesem na Ostrvo. Nokautiraću Vitalija u osmoj rundi”, samouvjereno je izjavio Chisora.

Naravno, svjetski šampion mu nije ostao dužan:

„Mnogo se radujem ovom meču. Borba će biti jedinstvena, ali ja ne predajem tako lako moj pojas. Ti nemaš nikakve šanse u ovom meču", kazao je Klitschko.

Svjetski šampion je bio vrlo opušten, procijenio je Britanca kao mladog, voljnog i gladnog uspjeha.

„U formi u kojoj se ja sad nalazim, biće to jedan veliki ispit za tebe”, rekao je protivniku.

Chisora je dugo morao čekati na šansu da uopšte boksuje protiv jednog od braće Klitschko. Dva puta je htio boksovati protiv mlađeg Klitschka, Vladimira, ali je ovaj davao prednost atraktivnijem protivniku, Davidu Hayeu.

Smail Špago

 
NovaSloboda.ba

Komentariši