Doživotna zabrana boksa za Chisoru?

Najava iz Londona

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/19633/najava-iz-londona-dozivotna-zabrana-boksa-za-chisoru

Doživotna zabrana boksa za Chisoru?

Dereck Chisora i njegov zemljak David Haye sada moraju računati sa rigoroznim kaznama zbog tučnjave na press konferenciji.

„To je jedna od mogućnosti o kojoj ćemo raspravljati na prvoj narednoj sjednici odbora. Mi možemo izreći kaznu, možemo izreći zabranu, možemo također oduzeti licencu. O svemu tome ćemo raspravljati na odboru, a takođe ćemo se povezati sa njemačkom policijom i od njih zatražiti zvaničan izvještaj”, izjavio je Robert Smith, generalni sekretar kontrolnog odbora Britanskog bokserskog saveza.

 

Smith dobija punu podršku iz Njemačkog bokserskog saveza, kao i od Svjetskog saveza WBC.

„Toga čovjeka ne želim nikada više vidjeti na bilo kome ringu u Njemačkoj”, precizan je Thimas Pütz, predsjednik Njemačkog bokserskog saveza.

WBC predsjednik Jose Sulaiman najavio je da će Chisori najmanje na jednu godinu biti oduzeta dozvola da se bori u mečevima u organizaciji ovog saveza.

 

Chisora j, nakon dužeg ispitivanja u policiji u Münchenu, pušten i već se vratio u London.

Haye se tri mjeseca nakon poraza od Klitschka zvanično povukao iz bokasa, tako se u ovom trenutku ne može govoriti o njegovoj zabrani, ali u svakom slučaju Bokserski savez mu može onemogučiti izdavanje nove licence.

Iz tih razloga za njega jedan novi meč protiv Klitschka postaje mislena imenica.

Haye se nakon nereda na press konferenciji izgubio. Policija još traga za njim.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

1 komentar

Komentariši