Podrška obnovi i očuvanju Partizanskog u Mostaru

 

Postovani,

 

Zovem se Nina Stevanovic i po profesiji sam arhitektica.

Moja oblast interesovanja je zastita arhitektonskog nasljedja, sa akcentom na nasljedje iz perioda socializma. Iz navedene oblasti trenutno spremam doktorsku disertaciju na Univerzitetu u Barceloni.

 

Zeljela sam vas zamoliti za dozvolu za koristenje fotografija sa portala http://partizanskispomenik.oneworldseepartner.org/ o Partizanskom spomen – groblju Mostar na konferenciji pod nazivom “Uncomfortable Architectural Heritage of Socialism“ koja ce se odrzati ovog marta u Berlinu, a u organizaciji Europskog univerziteta Viadrina.

 

Na navedenoj konferenciji bih zeljela prezentovati slucajeve Spomen parka Vraca u Sarajevu (na cijem projektu revitalizacije radim) i Partizanskog spomen – groblja Mostar, kako bih ukazala na probleme sa obnovom ovih spomenika, prezentirala moguce modele njihove revitalizacije u cilju ocuvanja kako memorije i kulturalnog znacaja koji ova dva spomenika imaju za Bosnu i Hercegovinu, tako i njihovih arhitektonskih vrijednosti.

 

Ujedno, zeljela bih Vas zamoliti da moje ime i prezime uvrsite na spisak podrske inicijativi (Nina Stevanovic, Sarajevo, Bosna i Hercegovina), te vam stavljam na raspolaganje kako znanje, tako i dobru volju za pomoc u obnovi Partizanskog spomen – groblja Mostar, te radu na aktivnostima koje ce konacno i dovesti do iste.

 

Srdacan pozdrav i najljepsa hvala,

 

Mr. Sci. Nina Stevanovic, d.i.a

 

 

Prekrasna podrska …u ime svih clanova Grupe hvala Nina od ♥ …

 

Komentariši