Shamballa – narukvica za sreću

Nijemci uoči EP
Shamballa – narukvica za sreću
Na pripremnoj utakmici protiv Izraela, njemački reprezentativci imali su na ruci narukvicu, koja bi im trebala donijeti sreću i pomoći da postignu što više golova na utakmicama predstojećeg Evropskog prvenstvu u fudbalu.
Narukvica nosi ime Shamballa“, a potiče iz hindusko-budističkog vjerovanja. Narukvica bi trebala zaštititi igrače i uliti im dodatnu energiju. Dakle, zahvaljujuć Shamballi, ne bi trebalo biti problema kod postizanja pogodaka na utakmicama EP? Shamballa u prevodu znači „Svjetlost ljubavi“

„Prije svakog važnog takmičenja mi razmišljamo o načinu, kako da ojačamo zajedništvo i simboliku kolektivnog duha ekipe“, izjavio je Oliver Bierhof, menadžer fudbalske reprezentacije Njemačke, koji je narukvice uručio igračima.

Na svakoj narukvici, ugravirani su inicijali igrača, njegov broj sa dresa, tri zvjezdice i DFB logo. Pored igrača, narukvicu će tokom prvenstva nositi i Bundestrener Jaochim Löw.

Da li će narukvica sreće doprinijeti da, nakon 16 godina, Nijemci ponovo postanu prvaci Evrope u fudbalu, ostaje da se vidi nakon EP?

I ono što može interesovati čitaoce: Narukvica se, za sada, ne može nigdje kupiti!?

Smail Špago
 

NovaSloboda.ba

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/21862/nijemci-uoci-ep-shamballa-ndash-narukvica-za-srecu

1 komentar

Komentariši