Mega meč za objedinjavanje titula 1. septembra

Felix Sturm

Mega meč za objedinjavanje titula 1. septembra

Felix Sturm želi još jedan pojas. Protiv nosioca pojasa asocijacije IHF, Australijanca Daniela Geala, boksovati će 1. septembra.

To će svakako biti jedno veliko boksersko veče. Superšampion Felix Sturm će 1. septembra boksovati protiv nosioca IBF pojasa Daniela Geala (31, Australija), za objedinjavanje titula u srednjoj kategoriji. Mjesto održavanja meča još nije precizirano, ali su u opciji Oberhausen, Halle ili Hanover. Sa TV kućom Sat.1 dogovoren je TV prenos.

 

U narednom periodu, Sturm planira osvajanje sva četiri pojasa svjetskog prvaka, iz sve četiri svjetske bokserske asocijacije.

Njegov protivnik, Geal, koji do sada ima skor 27 pobjeda i jedan poraz, takođe se raduje meču.

„Raduje me da će doći do ovoga meča. U ringu će, jedan nasuoprot drogog, stajati dva boksera sa istom željom, da pobijede. U svakom slučaju, to će biti veliko boksersko veče“, najavljuje Geal..

Zboog ovog meča Felix Sturm je odložio meč za odbranu titule, protiv Gennadi Golowkina iz Kazahstana.

„Objedinjavanje titula u svakom slučaju ima prednost pred obavezom odbrane titule. Konačno, pobjednik će se nakon ovog meča okititi sa dva pojasa“, dodao je Felix.

(express)

Priredio: Smail Špago
 

NovaSloboda.ba

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/21885/felix-sturm-mega-mec-za-objedinjavanje-titula-1-septembra


 

 

„ Odavno mi je želja da budem najbolji na svijetu i potrudiću se da tako bude“, rekao je Sturm nakon postignutog dogovora za meč.

Komentariši