Tako blizu, a tako lijepo – Vranica

Sve ljepote planine Vranice

Nezapamćeno nevrijeme u februaru, kada je snijeg paralisao život u Mostaru, ostaće u vječitom sjećanju njegovih stanovnika, ali i mnogih drugih, koji su se tih dana zatekli u Mostaru. Među njima su, pored mnogih, bili i Ekrem Polić, predsjednik Planinarskog društva „Goran Čišić“ iz Gornjeg Vakufa, i Mediha Softić, kojima su u pomoć pritekli njihovi prijatelji iz Mostara.
  Ovih dana, grupa mostarskih zaljubljenika u planine dobila je poziv od prijatelja iz Gornjeg Vakufa da dođu i da, uz druženje, obiđu planinu Vranicu i uživaju u ljepotama ovog kraja.

Meliha i Mešak Lerić, Anes Voloder, Mirzo i Rasema Isić, uz našeg stalnog saradnika Aliju-Alu Šunju, objeručke su prihvatili poziv koji su im uputili Rahman Jareb, Bega Imamović, Ziba i Fatima Hadžimehanović, Namik i Malik Karamustafić, Smajo, Raza i Edo Gavranović.

Mostarski planinari, zajedno sa svojim prijateljima, za dva dana nezaboravnog druženja, obišli su tri vrha: Nadkrstac (211 m/nv), Rosinj (2059 m/nv) i Devetak (2004 m/nv). Boravili su i u Planinarskom domu Rosinj (1680 m/nv), odakle su otišli na vodopad Žrmački, koji je visok preko 30 metara.

Uz brojne zijafete i specijalitete ovog kraja, posebno će im u sjećanju, veli Ale, ostati jelo zvano „bubnjić“.
 

NovaSloboda.ba

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/22069/u-objektivu-kamere-foto-sve-ljepote-planine-vranice

fotosi: Alija – Ale Šunje

 

 

Komentariši