Dokle više?

Narod se muze do posljednje kapi

Nekad grad poznat po čistoči, cvijeću i zelenilu, Mostar je danas, iako ima četiri komunalna preduzeća, nažalost, prepun smeća i prljavštine na sve strane.

To, ipak, nije smetalo vijećnicima Gradskog vijeća da, na posljednjoj sjednici, bez imalo griže savjesti i obraza, donesu sramnu odluku o obavezi plaćanja komunalne naknade za stambene objekte, kojom je utvrđeno da svako domaćinstvo plaća 3 marke mjesečno. Novi namet na vilajet, tim prije ako se zna da će se uskoro početi plaćati i parkiranje automobila ispred zgrada i ulaza za potrebe JP Mo-parking, koje je formirano, ali još nije zvanično počelo s radom, sve zbog svađa vijećnika.

Na ovaj način, građani plaćaju preglomaznu i skupu administraciju, koja je i zapošljavana ponajviše po stranačkoj pripadnosti, a sada, kad su mnogi postali prekobrojni, pare za njihovo zbrinjavanje treba obezbjediti, zna se, preko leđa običnih građana.

U svemu ovome, indikativno je da Gradsko vijeće, i ovo, ali i sva prethodna, nije maklo ni prstom da se nađu sredstva i mogućnosti da se otvori bilo kakvo preduzeće, da se mladi, ponajviše mostarska djeca, zaposle. Umjesto toga, vijećnici svojim sramotnim odlukama muzu građane do posljednje kapi.

Dokle tako?

Dok narod glasa za njih, te „zaštitnike nacionalnih interesa“, „vjernike iz prvog reda“, koji su vrijeme provedeno u vijećničkim klupama dobro unovčili, kako za sebe, tako i za brojne članove svojih porodica.

Za to vrijeme, na ulicama je svakim danom sve više smeća…
 

 NovaSloboda.ba
 

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/22209/dokle-vise-narod-se-muze-do-posljednje-kapi

Komentariši