Večer čokolade na Španjolskom trgu u Mostaru

 

U petak borba čokoladama

 

Nakon nereda, koji se uglavnom dešavanaju na Španskom trgu, poslije fubalskih utakmica, građane Mostara u petak ponovo očekuje borba i velika rasprava – o tome ko ima ukusniju čokoladu.

Sinoćnji neredi nakon utakmice EP-a između Hrvatske i Španije, kada su se i huligani sukobili s policijom i nanijeli novu štetu našem gradu, prelili su času kod građana, kojima smeta divljanje po Mostaru, pa su pokrenuli i svoju inicijativu, koju prenosimo u cijelosti:

 

„Ukoliko s ljudima u svojoj okolini više volite dijeliti čokoladu nego batine, zamolit ću vas da nastavite čitati. Meni su tri najdraže čokolade Idila, Galeb i Mikado s rižom. Nekako mi baš legnu, pa budem sretan i nasmijan čitav dan. I ako mi ima išta draže od dijeljenja svoje čokolade, onda je to kad neko drugi sa mnom podijeli svoju čokoladu.

 

A degenečenje baš i ne volim. Doduše, pretpostavljam da na neke ljude i degenek ima isti efekat kao na mene čokolada. Možda čak i bolji, jer se evo ljubitelji degenečenja sastaju na tom Španskom/Španjolskom trgu već duže vrijeme. Obično za vrijeme ovih sportskih natjecanja. Vjerovatno ih ponese taj sportski duh, čije su glavne odlike krvave glave, uplakane familije, oštećena javna imovina, ozbiljne psihičke traume i pregršt dernjave i psovanja. U tome je bit tog sportskog duha, zar ne?

 

Zato je moj skromni prijedlog da se u petak 22.6.2012. na Španskom/Španjolskom trgu oko 19 sati nađemo svi mi Mostarci i Mostarke koji uživamo u kocki čokolade više nego u degenečenju. Plan je da svako od nas ponese po jednu čokoladu po svom izboru i da ih onda podijelimo između sebe. Po mogućnosti s nekim koga nikad prije u životu niste vidjeli. Za razliku od ovih "sportskih" okupljanja na već spomenutom trgu, možete slobodno povesti i djecu.

 

Ako već ovi sportski fanatikosi mogu da se ovako lijepo druže, možemo vala i mi ljubitelji čokolade!

 

Pa, eto, naletite i pozovite što više prijatelja.”

 

Svoje prisustvo „borbi“ potvrdio je do sada veliki broj ljudi, a sva dešavanja oko „Čokoladnih nereda na Španskom trgu“ možete pratiti na facebook stranici:

 

www.facebook.com/events/385608494835911/

 

 

 

 

Komentariši