Hamish & Andy skočili sa Starog mosta

Razbili se

Hamish & Andy skočili sa Starog mosta

Skok sa starog mosta se našao u društvu običaja širom Evrope.

Nakon uranjanja u američku kulturu u 2011. godini sa mini-serijalom Hamish and Andy's Gap Year, australijski komičari su odlučili ponoviti to iskustvo posjetom – Evropi.

U pitanju je mini-serijal od 10 epizoda u kojemu zvijezde australijske televizije putuju po Evropi i na duhovit način upoznaju svoje zemljake sa krajevima i običajima zemalja koje posjete.

Kao jedna od destinacija na njihovom putu našao se i Mostar. Do ove priče došlo je na inicijativu Aleksandre Bilić, djevojke porijeklom iz Sarajeva koja radi za britansku producentsku kućue Roast Beef, a koju su kontaktirali da im pronađe zanimljivu priču iz BiH.

"Neka vam je Bog na pomoći", momcima je poručio Emir Balić kada su mu dvojica euforičnih Australaca, ne znajući šta ih zapravo čeka, zatražila savjet za što uspješniji skok.

Taj momenat zabilježen je u dokumentarcu popularne serije  Hamish and Andy's Euro Gap Year, koju potpisuju Hamish & Andy, komičarski duo i zvijezde australijske televizije.

Australijski dvojac se tako okušao u skokovima sa Starog mosta, a jedan od njih se pri tom prilično "razbio".

Skok sa starog mosta se tako našao u društvu običaja širom Evrope. Hamish and Andy's Euro Gap Year se počeo emitirati 14. juna u Australiji.

(radiosarajevo.ba)


 

Komentariši