Iz jutrošnje štampe

Italija zasluženo u finalu, gorak poraz Njemačke

Italija zasluženo u finalu. Njemački san o finalu razbio se u paramparčad. Razočarenje, ali bez blamaže.

.

Njemačka reprezentacija na važnim turnirima jednostavno ne može dobiti Italiju. Noćna mora, zvana Italija, nastavlja se . Elf od Joachima Löwa izgubila od pametnije i efikasnije Squadra Azzurra. Italija prejaka za Njemačku.

Dug je niz naslova iz jutrošnje svjetske štampe.

Svi su jedinstveni u jednom: Italija je zasluženi pobijedila. Ponovo Italija, ponovo polufinale. Zahvaljujući golovima Maria Balotellija, Italija je pobijedila Njemačku. U finalu se sastaje sa Španijom. Njemačka će morati napraviti analizu, zašto ponovo, na kraju jednog velikog turnira, ispada u polufinalu.

Die Zeit: Bez finala snova protiv Španije! Ovako dobar tim ostaje bez titule. Elf je izgubio protiv Italije i od 1996. čeka na titulu evropskog prvaka.

Tuttosport: „Balotelli da imapzzire. La finale e Italia-Spagna”. Tuttosport slavi Balotellija i posvećuje me naslov preko čitave strane: „E Balotalia”

Bild: U kabini su tekli potoci suza. Mi smo dokrajčeni. San o finalu se razbio. Jogi, gdje je sinoć bila tvoja zlatna ruka?

Gazetta della Sport: Nacionalna ikonografija je bogatija za još njednu sliku. Ove novine proglašavaju Balotellija za „Ponos Italije” (Orgogglio d’ Italia).

Corriere della Sport: Slavi Balotellija i prikazuje sliku, na kojoj Balotelli grli njegovu majku-odgojiteljicu.

The Sun: Novinari ovog britanskog bulevarskog lista odlično poznaju tijelo ovog napadača, kao i sve njegove ispade. Na kraju, njegov sinoćnji nastup i mišiće uokviruju u jedan jednostavni stih: Tina-Turner-Titula.

Express: Kako gorko! Express opisuje bundestrenera Joachima Löwa tokom utakmice: On je sjedio na klupi, skamenjenog pogleda. Nervozno je grickao nokte. Da li je to sinoć stvarno bio onaj Joachim Low. Sinoć nam je naš bundestrener pokazao lice, koje do sada kod njega nikako nismo poznavali: Lice poraza!

Kicker: Njemačka je ispala od protivnika od koga je i strahovala. Balotelli je dobio meč. Nada za Njemačku, i barem za neriješeno, pokazala se nakon što je Özil postigao gol iz penala. Nažalost, bilo je to barem deset minuta prekasno.

11 Freunde: „20 hiljada „navijačkih milja ispod mora“. I još samo kratko: „Aus, aus, der Traum ist aus“, Gotovo je, gotovo, san se razbio“.

Goal, The New York Times Soccer Blog: Utakmicom polufinala EP bavi se jutros i ugledni New York Times: Italija je pokazala izvanrednu igru. Pokazali su kako se inteligentno brani, a oštro napada. Nijemci nisu uspjeli. Ponovo. Iako nisu izgledali tako, da u ovom susretu ne mogu postići gol.

Priredio: Smail Špago
 

NovaSloboda.ba

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/22510/iz-jutrosnje-stampe-foto-italija-zasluzeno-u-finalu-gorak-poraz-njemacke

Komentariši