Teorija Marc Fabera!

Covjek se moze nasmijati, cak i kad je skoro sve tacno. (SK)

Teorija Marc Fabera!

Zanimljiva ekonomska teorija najavljena je u SAD-u.

Najavio ju je Marc Faber, burzovni analitičar i uspješan poslovni čovjek.

U junu 2008, kada je Bush-ova administracija studirala jedan projekt pri pokretanju američke ekonomije, Marc Faber je u svom mjesečnom izvještaju objavio svoj komentar s puno humora:

„Federalna vlada razmatra da svakome od nas dade iznos od 600,00 US$. Dragi moji zemljaci amerikanci: ako taj iznos potrošimo u Walt-Mart-u, novac odlazi u Kinu, ako ga potrošimo na gorivo, ide arapima. Ako kupimo računalo, novac odlazi u Indiju. Kupimo li voće, novci idu u Meksiko, Honduras i Gvatemalu. Kupimo li dobar auto, novac završava u Njemačkoj ili Japanu. Kupimo li poklončiće, idu u Tajvan, a niti jedna centa toga novca ne će pomoći američkoj ekonomiji.

Jedini način da taj novac ostane u SAD-u je da ga potrošimo ili s kurvama ili na pivu, jer to su još jedine dvije stvari koje još proizvodimo ovdje.

Ja svoj dio već trošim na takav način.“

Jedan drugi ekonomista, Hrvat, a i on s dobrim smislom za humor, odgovorio mu je:

„Dragi Marc. Situacija je kod vas Amerikanaca još gora i sve je gora. Žao mi je što te moram informirati, a to je da je tvornicu pive Budweiser kupila brazilska multinacionalna kompanija AmBev. Zbog toga Amerima ostaju samo kurve.

E sad, kad bi te kurve odlučile svoju zaradu poslati svojoj djeci, taj novac došao bi direktno u Haag i Bruxel,   sjedište  Europske unije,  u ta dva grada  najveća  je  koncentracija kurvinih sinova na svijetu."

primljeno mailom od SK.

 

Komentariši