Mega zvijezda za dodirnuti

Lady Gaga na ulicama Kölna

. 

Mega zvijezda za dodirnuti

.

Lady Gaga je u roku od dva dana održala dva koncerta u Lanxess areni u Kölnu. Koncertima je u oba dana prisustvovalo po 16 hiljada oduševljenih obožavatelja, (karte od 69,90 do 205 Euro), uživajući u njenom performansu “The born this way ball”, u okviru njene svjetske turneje.

Njeni obožavatelji imali su priliku doživjeti Lady Gagu iz najneposrednije blizine. Prije koncerta, na putu za arenu, zaustavila je limuzinu i izišla među svoje obožavatelje, dopustila mnogima da je dodirnu, da ih ona zagrli i da se uslikaju sa njom. Za mnoge je to ostao jedan nezaboravan doživljaj.

Zahvaljujući Lady Gagi, čitav Köln je stajao naglavačke, i nije čudo što se lady Gaga odlučila, da dan za danom, na istom mjestu održi još jedan koncert.  Njena pojava na ulicama starog grada Kölna izazvala je veliku pozornost prolaznika. Pojavila se odjevena sva u bijelo, sa krznom od bijele lisice oko vrata, u visokim potpeticama. Za mnoge, nenaviknute na ovakve scene,  izgledala je  nekako zastrašujuće, odjevena sva u bijelom. Pokockanim ulicama, u ekstremno visokim potpeticama, kretatala se uz pomoć bodyguarda. Svojim bizarnim izgledom izazivala je poglede prolaznika, a zasigurno će izazvati gnjev i kod boraca protiv “ljubitalja” krzna ovakve vrste, koji je već dugo imaju na svom spisku. Ostalo je nejasno, da li je krzno originalno ili falš, a Gaga je sama izjavila da je odjevanje u krzno za nju davna prošlost. Stotine obožavatelja proveli su čitavu noć pred njenim hotelom, očekujući da se pojavi. “Tako je lijepo biti ovdje u Njemačkoj. Hvala svim obožavateljima, koji su noć probdjeli, čekajući na mene”. U Kölnu ja lady Gaga pokazala još nešto, što je i za nju novo: ona se sada inscenira kao zvijezda, koja se može dodirnuti.

Ovu priliku Gaga je iskoristila da najavi njen slijedeći album ARTPOP, koji bi trebao biti jedno sasvim novo multimedijalno iskustvo, a omogućiti će njenim obožavateljima, da gledaju filmove, slušaju njene dodatne numere, pa čak i da chatuju sa njom.“Vi ste me inspirisali da napravim takvo nešto”, poručila je svojim obožavateljima putem twittera. “Vi ste ARTPOP generacija. Nadam seda ćemo i dalje nastaviti zajedno i ostati povezani putem vaše kreativnosti. To mora biti jako zabavno”.

Album bi trebao biti objavljen slijedeće godine.

Pa, ko voli, nek izvoli.

(fotosi:express/bild/internet)

Smail Špago

 

 

Komentariši