Klitschko opet slavio

Klitschko opet slavio
„Čelična pesnica“ pomela „kolosa iz Kölna“ sa ringa
Vitali Klitschko odbranio je njegovu titulu u meču protiv Manuella Charra, tehničkim nokautom u 4. rundi. Bila je to njegova 45. pobjeda u 47. meču.

Nakon jednog direktnog pogotka u desno oko, polovinom četvrte runde, Manuell Char je krvario iznad i ispod oka. Sudija u ringu napravio ono što je jedino bilo moguće, da bi spriječilo još gore, prekinuo je do tada neravnopravnu borbu.

Charr nije imao ni jednu pravu šansu. Pogodio je dva puta direktno, i to je bilo sve.

Klitschko se poigravao sa njim, u prvoj rundi držao ga na distanci, a u drugoh rundi poslao ga na pod. U trećoj rundi, pojavila se krv iznad oka, a u četvrtoj je lice Charra postalo potpuno krvavo. Sudija u ringu pozvao je službenog ljekara, koji je dao stručno mišljenje da se meč ne može nastaviti.

„To je bila velika raspuklina, koja bi se u nastavku meča još više povećala. Bokser nije mogao gledati na to oko od jakog krvarenja, a pri tome je i očni kapak bio u opasnosti” izjavio je službeni ljekar dr. Stefan Holtjhausen nakon meča.

Nakon prekida, Charr je nekoliko minuta bjesnio ringom, nezadovoljan ovakvom odlukom. Pozivao je Klitschka da nastavi meč. Ali, to u suštini to je bio samo njegov show nakon brzog poraza.

„Da smo nastavili borbu, u drugoj polovini meča Klitschko bi sigurno pao”, izjavio je Charr u ringu.

Njegove riječi niko nije ozbiljno shvatao, uz pomisao da je dobro prošao, a da nije doživio teži nokaut.

„Momak je hrabar. Ja sam, takođe, želio nastaviti. On je bokser sa velikim srcem. Da li je odluka da se meč prekine bila ispravna, o tome ja ne mogu odlučivati“, izjavio je Klitschko nakon meča

Meč na Olimpijskom stadionu u Moskvi pratio je iznenađujuće mali broj gledalaca. U areni koja prima 30 hiljada gledalaca sakupilo ih se jedva 5.000.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši