„Ko nas šiša“ u Omladinskom kulturnom centru Abrašević Mostar

Tribina će se održati u prostorijama OKC Abrašević u Mostaru (Alekse Šantića 25), sa početkom u 11 sati.
CPI-Abrašević

„Ko nas šiša“ sa Svetlanom Cenić

Fondacija CPI – Centar za zastupanje građanskih interesa i Omladinski kulturni centar Abrašević organizuju u subotu, 15. septembra, tribinu o javnim finansijama na temu „Ko nas šiša“, na kojoj će gost biti Svetlana Cenić, dugodišnji ekonomski stručnjak za pitanja javnih finansija.

„Svako od nas svakog mjeseca državi daje ogroman novac kroz poreze, doprinose, carine i ostala davanja. Više dajemo državi nego što trošimo na hranu i stanovanje ili na našu djecu. Prikupljanje i potrošnja javnog novca je tema otvorene tribine sa Svetlanom Cenić.

Na jednom mjestu ćete imati priliku da razjasnite za šta vlasti prazne budžet, koji vi punite.

Budite slobodni da pričate o lokalnim problemima u javnim finansijama i da li mislite da se one, zapravo, troše na javna dobra i za zajedničku korist. Iznesite svoja mišljenja i razrješite dileme. Kao građani imate zakonsko pravo da znate sve o budžetima i za šta se troši taj novac, te kako doći do tih informacija.

Svetlana Cenić će Vam odgovorii na pitanja koja sebi postavljate, a niste znali kome da se obratite da dobijete objašnjenja ili se niste usudili da pitate. Dođite i postanite aktivni građani koji žele da znaju kako funkcioniše potrošnja javnih institucija i šta možete uraditi da je poboljšate i ko Vas, zapravo, šiša“, stoji u pozivu organizatora.

Tribina će se održati u prostorijama OKC Abrašević u Mostaru (Alekse Šantića 25), sa početkom u 11 sati.
 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši