Komšijska razračunavanja…

„Komšija“ iz Dresdena

Sa falsifikovanim tablicama krao benzin na pumpi

U njemačkoj štampi se ovih dana pojavila fotografija najglupljeg i najdrskijeg komšije, kakvog niko ne bi poželio imati u svom komšiluku. Krao je benzin na benzinskoj pumpi tako što je preko registarskih tablica svog auta nalijepio papirne tablice sa rukom ispisanim brojevima sa registarske tablice svog prvog komšije.

Hienz D. (76) iz Dresdena, napravio je od bijelog kartona registarske tablice, rukom ispisao brojeve auta prvog komšije, čak je od papira izrezao i zaštitni logo znak Toyota, njegovog auta i prelijepio ga preko oznake Kia, svog auta. Nakon što je napunio rezervoar i dva kanistera, udaljio se mirno, bez ikakvog uzbuđenja. Video kamera je sve zabilježila. Osoblje pumpe je alarmiralo policiju.

Čak i na neoštrom snimku video kamere, moglo se primijetiti da su brojevi bili „ručne izrade“. Osim toga, jedna žena, koja je slučajno prolazila pored pumpe, primijetila je čovjeka kako lijepi druge tablice, zapisala njegov pravi broj i marku auta i kad je policija stigla na pumpu, ponudila im svoju pomoć. Policija je vrlo brzo pronašla počinioca.

Sad će „komšija“ prvo morati namiriti troškove za benzin, a onda slijede kazne za više počinjenih djela: krađa, falsifikovanje tablica, lažno predstavljanje…

Kad mu je policija predočila dokaze, pokušao se braniti lažima, da je u to vrijeme bio na groblju. Jedan sasvim neuvjerljiv alibi.

Posebna kazna čeka ga od komšiluka, jer, najvjerovatnije, ubuduće niko neće željeti imati posla s takvim komšijom.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši