Prvak posrnuo kod Kirchhundema

 

Fudbaleri FC Kirchhundema pobrinuli su se za jedno velikoo iznenađenje u subotu večer. Ekipa FC Kirchhundema, koja se ove godine plasirala u Bezirkligu, pobijedila je sa 1:0 (0:0) ekipu SV Hüsten, koja u dosadašnjih pet susreta nije izgubila ni boda. 

FCK  je počeo je utakmicu snažnim napadima, i u prvih 20 minuta sabio goste na njihovoj polovini. Prvu gol šansu imao je Jasko Selimanjin u 20. minuti.

“ Mi smo od samog početka krenuli na pobjedu. Prije ove utakmice informisao sam se o protivniku i saznao da su svi njihovi dosadašnji protivnici imali nekoliko sto postotnih šansi. To nas je ohrabrilo”, otkrio je tajnu Adnan Spago, trener FCK nakon utakmice.

I stvarno, na samom početku utakmice osjetio se jak pritisak, a obje ekipe pokazivale su visoki karakter. Prvi dokaz za to bio je, da je i aktuelni prvak tek nakon pola sata uputio prvi ozbiljniji udarac prema golu, koji je prošao tik pored stative. Krajem prvog poluvremena, za koje se može reći da je bilo prilično ujednačeno, gosti su imali jošš jednu šansu za gol, ali je golman domaćih Guiseppe Scalabrino odbranio, pa se na pauzu otišlo bez golova 0:0.

Nakon ne baš previše spektakularnog početka drugog poluvremena došlo je do ključnog momenta utakmice kad se igrač-trener Spago izborio za jednu loptu u sredini terena, proigrao Bivolakua, koji je izigrao odbranu gostiju i iza leđa odbrane dodao loptu do Burhana Pecija, koji jakim udarcem lijevice smješta loptu u mrežu. (55.).

Gosti su se nakon primljenog gola vrlo brzo oporavili i imali veliku šansu za izjednačenje, ali njihov napadač nije bio precizan udarcem glavom, nakon izvedenog slobodnog udarca sa lijeve strane. I pored žestokih napada, odbrana domaćih nije više dopuštala nikakvo iznenađenje.Utakmica je završila pobjedom domaćih od 1:0, minimalno, ali sasvim zasluženo.

Nakon utakmice trener Spago pokazivao je vidno olakšanje: “Vrlo sam ponosan na moje momke. Mi smo sigurno profitirali od toga što smo tek upali u ligu i još niko nas ne poznaje dovoljno. I pored svega toga, igrali smo vrlo sređeno.

Za naredne utakmice Spago je već postavio maršrutu: “Moramo i dalje sakupljati bodove i dobro paziti. U ovako izjednačenoj ligi, i za najmanju grešku vrlo brzo stiže kazna”.

 

Način, na koji njegova ekipa to prezentira, daje mu potpuno za pravo.

 

(der westen)

Komentariši