Adnan Špago: Četvrta pobjeda u nizu

 

Tus Allagen – Kirchhundem 0:1

 

Put novajlije u Bezirk ligi FC Kirchhundem ide jasno prema samom vrhu tabele. Pobjedom od 1:0 u  gostima kod TuSAllagena, FC Kirchhundem je domaćina preskočio na tabeli.

Pobjeda je u svakom slučaju vrlo zaslužena zbog velikog broja šansi za goste. Veliku šansu imao je Marco Holterhoff već u 12. minuti, ali je promašio, slično kao i Venhar Bivolaku u 40. minutu, čiji je šut sa 25 metara zaustavila prečka. Početak drugog poluvremena bio je ponovo u znaku FC Kirchhundema. Tada se istakao golman gostiju. U 46. minutu sudija je dosudio jedan sumnjivi penal za domaćine. Udarac sa bijele tačke majstorski je odbranio golman Giuseppe Scalabrino.

Terener-igrač, Adnan Špago imao je prvu šansu u 62. miuti, ali je lopta prošla tik pored stative. Dvije minute kasnije znalački se probio u šesnaesterac i sa sedam metara po zemlji loptu smjestio u mrežu. Vodstvo 0:1 za goste. U 87. minutu Bivolaku je imao još jednu veliku šansu da poveća vodstvo, ali je njegov udarac glavom prošao iznad prečke.

 

FC Kirchhundem: Scalabrino, Dahlke, Koch, Retteler, Werner, Spago, Selimanjin (78. Gerguri), Holterhoff, Bivolaku, Bajgora (73. Ntritsos), Peci (82. Kohl).

 

(der westen, prevod: spagos)

 

 

Komentariši