Može li Platini mala do Veleža???

Salem Halilhodžić

Dovedite Platinija u Mostar da vidi u kakvim uslovima igra Velež

Predsjednik UEFA Mišel Platiniji dolazi sutra u BiH, na poziv Komiteta za normalizaciju FS BiH.

Prema najavi, Platini će obići stadione Koševo i Grbavicu u Sarajevu i Bilino polje u Zenici, gdje svoje utakmice igra reprezentacijha BiH.

Salem Halilhodžić, jedan od fudbalskih velikana Veleža, ogorčen je ponašanjem čelnika FS BiH, koji se nisu sjetili, kako kaže, simbola bh fudbala, koji je iznjedrio toliko velikana, a neki od njih, poput Ivana Ćurkovića i Vahida Halilhodžića zajedno su igrali i sa Platinijem.

„Velež je, htio to neko priznati ili ne, ime kojim se treba ponositi cijela BiH, a ne samo Mostar. Kud bi me odvelo kad bih nabrajao brojne igrače, koji su slavu BiH pronosili širom Evrope i svijeta. Velež je, usljed ratnih dešavanja, ostao bez stadiona pod Bijelim brijegom i natjeran je da utakmice igra na neuslovnoim terenu u Vrapčićima, koji ne priliči renomeu kluba najsvijetlih tradicija“, kaže Salem Halilhodžić u razgovoru za portal Novasloboda.ba.

Halilhodžić, uz to, podjeća i na katastrofalne uslove u kojima treniraju pioniri i kadeti Veleža.

„Veležu se, zbog svega što je dao bh fudbalu, mora pomoći. Sarajevo i Željezničar imaju stadione, koji zadovoljavaju sve kriterije, ali čelnici FS BiH moraju pomoći Veležu. Stoga, mislim da bi Platinija morali dovesti u Mostar, kako bi se na licu mjesta uvjerio u kakvim nenormalnim uslovima igra simbol Mostar i kako bi od njega tražili da, snagom svog autoriteta i funkcije koju obavlja, obezbijedi sredstva za izgradnju novog stadiona za Velež. Po meni, svoj glas trebali bi dići i ljudi iz Uprave Veleža, ali i čelnici grada Mostara. To je najmanje što mogu učiniti za Rođene“, govori Salem Halilhodžić.
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši