PAŽNJA – PAŽNJA Snimamo film o ratu u Bosni

U Italiji će se snimati interesantan film o događajima iz rata u Bosni i Hercegovini. Mladi autori trebaju malu pomoć!?

 

PAŽNJA – PAŽNJA Snimamo film o ratu u Bosni.

 

Učestvuju domaći glumci (Italijani).

Trailer: Radnja se dešava u jednom televizijskom studiju. Jedna talijanska TV kuća svake sedmice organizuje u udarnom terminu emisuju “Gost” gdje učestvuju izbjeglice iz cjelog svijeta. Ko ispriča najdodirljiviju priču ima šansu da osvoji prvo mjesto i €100.000. Na red dolazi i Hamid Dedović, preživjeli iz Srebrenice. On počinje da opisuje sve strahote koje je preživio, ali u jednom momentu iz režije javljaju da na telefonu imaju nekoga ko se predstavlja kao pravi Hamid Dedoviž i koji govori da taj čovjek u studiju nije niko drugi nego njegov mučitelj za vrijeme logoraskih dana. Naravno sve se preokreće, i gost u studiju, umjesto mučenika se pretvara u dzelata. Ostatak radnje vam ne mogu ispričati. Ali da bi smo ga mogli snimiti, porebno nam je nešto malo novca.

 

Molim vas raja, sutra ne kupite kutiju cigara i ne popijte kafu u kafiću, pošaljite nam te pare jer su nam stvarno neophodne da bi mogli platiti struju, osiguranje, zakup prostorija itd.

Hvala unaprijed

Više detalja na linku:

http://www.indiegogo.com/ospiteilfilm

 

L'OSPITE: AN ORIGINAL FILM WITH A TWIST THAT MAKES THE DIFFERENCE

by Nunzio Caponio e Simeone Latini

A LITTLE HELP TO MAKE IT HAPPEN!

 

L'Ospite: Originalni film sa obratom koji čini razliku

Nunzio Caponio i Simeone Latini

Mala pomoć da bi se to i ostvarilo!

 

SYNOPSIS

On an Italian talk show a Bosnian man who was persecuted during his countries conflict from 1992-95, is invited to the show to relate his experiences and ask for reparations. The show is hosted by an impulsive and heartless journalist with a dark past, interested only in making high audience ratings. An anonymous caller announces that the Bosnian man is an impostor, accusing him of being a war criminal, responsible for the ethnic cleansing that took place during that war. The tension in the studio builds and the conflict between the host and the guest escalates to the point where the guest is pushed into hijacking the show in order to bring out the truth.

Komentariši