Što nas ima mašala – Dino Đulbić

O ovom momku vrijedi napisati i pročitati: Dino Đulbić

Pred kraj prvog poluvremena bilježimo lijepu akciju Guizhoua, koju je Dino Đulbić pretvorio u gol i vodstvo od 2:0. Rođeni Dobojlija sa australskim pasošem pogodio je rutiski, iskosa sa desne strane.

 

 

 

Dino Đulbić

 

Bosanac postigao gol i srušio Drogbu, Anelku i društvo

 

Fudbalsko prvenstvo Kine: Fudbaleri Guizhou Renhea s visokih 4:2 savladali su Shanghai Shenhuu na svom terenu…

 

Fudbaleri Guizhou Renhea s visokih 4:2 savladali su Shanghai Shenhuu na svom terenu u okviru 27. kola kineske fudbalske lige. Domaći su pred prepunim Olimpijskim stadionom u Guiyangu odigrali odličnu partiju. Međutim, prvi su prijetili gosti.

Nicolas Anelka sjajno je dva puta prošao po lijevoj strani, te ubacio loptu u šesnaesterac, no napadači gostiju nisu mogli pogoditi mrežu Guizhoua. Igrao se 17. minut kada je Rafa Jorda pogodio za prednost domaćih od 1:0.

Pred kraj prvog poluvremena bilježimo lijepu akciju Guizhoua, koju je Dino Đulbić pretvorio u gol i vodstvo od 2:0. Rođeni Dobojlija sa australskim pasošem pogodio je rutiski, iskosa sa desne strane. To je bilo sve u prvom poluvremenu, a u nastavku još uzbuđenja.

U 57. minuti bilo je jasno da će ekipa našeg Zlatana Muslimovića pobijediti, jer je Zhang Chenglin povisio na 3:0. Joel Griffiths smanjio je na 3:1 u 63. minuti, da bi Shen Tianfeng u 78. minuti vratio tri gola prednosti domaćim.

Na samom kraju susreta zablistao je, inače danas očajni, Didier Drogba, koji je neometano pogodio mrežu Guizhoua sa ivice peterca, za konačnih 4:2. Napomenimo, da je Muslimović odigrao svih 90 minuta u dresu pobjedničke ekipe.

 

 

Komentariši