Stotine Mostaraca neformalnim glasanjem tražilo bolji grad

 

Inicijativa nekoliko entuzijasta iz Mostara dobila je svoj epilog danas kada se širom BiH održavaju lokalni izbori, ali ne i u ovom gradu na Neretvi. 

Naime, na neformalnom okupljanju na Španjolskom trgu, stotine Mostaraca glasovalo je i dalo svoje mišljenje o politici u ovom gradu na Neretvi, prenosi portal klix.ba. 

Ekipa sa portala Tacno.net svoje simbolične izbore za Mostar 2012. otvorila je jutros u 7 sati na Španjolskom trgu. Kako nam je kazao novinar Amer Bahtijar, građani Mostara su iskazujući svoj stav o situaciji u Mostaru podržali ovu nesvakidašnju akciju. 

"Iz minuta u minut glasačka kutija biva sve punija stavovima građana o trenutnoj mostarskoj izbornoj pat poziciji", kaže Bahtijar. 

Građani su uglavnom kazali kako je trenutna mostarska politička situacija sramotna, a kako niko od njih nije zaslužio ovakav tretman vladajućih struktura. 

Podsetimo, Statut grada je ostao u neustavnim okvirima, čime je ovaj grad na Neretvi osuđen na čekanje i stagnaciju. Ovo će biti jedini grad u BiH čiji građani neće moći birati odbornike za Gradski odbor. 

Neki od komentara: 

"Sramota!" 

"Želim grad sa korpama za otpad u ljudskoj veličini kako bi i ovaj ljudski otpad mogli smjestiti na odgovarajuće mjesto." 

"Gospodo ne dozvolite da nas maloumnici dijele. Od toga će nam zavisiti budućnost i prosperitet naše djece." 

"Današnji Mostar je sramota. Vode ga stranački ljudi bez obrazovanja, politički poslušnici koji ne misle na kulturu i obrazovanje i ne misle na budućnost ovdašnjih građana….." 

"Nikad više onakvog grada!" 

"Želim Mostar bez svih nacionalizama." 

http://mostarlife.com/stotine-mostaraca-neformalnim-glasovanjem-tra%C5%BEilo-bolji-grad

 

Komentariši