Naš komšija Budo

 

Čovjek čistog obraza – Budimir Budo Koprivica


Datum i vrijeme: 3.10.2012. u 17:05h
By: tacno.net

 

U utorak 9. 10. 2012. u Centru za kulturu u Mostaru (Rade Bitange 13) u 20:00 h. premijerno će biti prikazan film Čovjek čistog obraza. Film govori o Mostarcu Budimiru Budi Koprivici koji se kao građanin u ratu usprotivio pljačkanju i protjerivanju svojih sugrađana te zbog toga ove godine dobio nagradu „Duško Kondor“ za građansku hrabrost koju dodjeljuje Nevladina organizacija Gariwo. Film je i nastao u produkciji NVO Gariwo u autorstvu Svetlana Broz, direktorice NVO Gariwo. Nakon projekcije filma bit će održan i okrugli sto o temi „Cijena građanske hrabrosti dvadeset godina poslije“.

 

Govore:

Svetlana Broz, autorica filma;

Budimir Budo Koprivica, dobitnik Nagrade Duško Kondor za građansku hrabrost;

Zlatko Serdarević, novinar;

Marko Tomaš, književnik;

Valentina Mindoljević, direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

 

Moderira: Amer Tikveša, PR NVO Gariwo.

.

 

 

Film: A Man Whose Conscience is Clear / Čovjek čistog obraza – Budo Koprivica NDK 2012

mozete pogledati ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=x5qrlC23nvI

Primljeno od SemiraK: "Od gospodje Stefice Galic dobih obavijest o premijeri ovog filam u Mostaru. Obavijest je postirana na portal Tacno.net. Pitao sam da li se ulaz placa I rekla mi je da je ulaz slobodan. Ova premijera bi I u nekadasnjem Mostaru bila vazan kulturni dogadjaj, a da li ce u ovom ucmalom biti zavisi od nase raje prije svega.

Ja se nadam da ce moja raja naci vremena da se prisustvom oduzi jednom velikom komsiji. Ovo mozete shvati i kao prozivku, zato ovo i pisem. Sad je trenutak da pokazete vi dole, sta je ostalo od onog naseg Mostara."

Pozdrav svima Semir

 

Komentariši