„The Special One“

 

Mario Balotelli je stvarno ćaknut tip

 

Trener Reala Jose Murinho se u nedavnom intervjuu za CNN prisjetio nekih interesantnih trenutaka, dok je kao trener Intera radio sa ekscentrikom, usijane glave, Mariom Balotellijem.

 

Karakter ekscentričnog Italijana najbolje je opisao u situaciji kada su "neroazuri", u okviru Lige šampiona, gostovali kod Rubina iz Kazana.

„Sjećam se posebno te utakmice. Nisam mogao da računam na Milita i Eto`a, Balotelli je bio jedini napadač, ali je dobio žuti karton u 43. minutu. Čitavu pauzu u poluvremenu sam potrošio u razgovoru sa njim. Od 15 minuta pauze, njemu sam posvetio sigurno 14 minuta. Rekao sam mu: "Vidi, Mario, ti si jedini napadač, već imaš žuti karton, ne dozvoli da te provociraju. Ako izgubiš loptu, ne reaguj. Ako sudija napravi grešku, ne reaguj.Ne pravi prekršaje, ako možeš, ne diraj nikoga, da ne bi dobio i drugi žuti. Rekao sam mu još: “Mario molim te". I čim je počelo drugo poluvrijeme, u 46. minuti dobio je crveni karton. Nevjerovatno!” kroz smjeh se prisjetio Murinho te večeri iz Tatarstana.

“Za dvije godine koliko sam proveo u Interu o Balotelliju bih mogao napisati roman od 200 strana, bila bi to, naravno, komedija, nikako drama, jer on stvarno ćaknut tip”, konstatovao je Portugalac.

 

Malo istraživanja po internetu pokazuje da je Balotelli dobio prvi žuti u 20. minuti prvog poluvremena, da je Samuel Eto’o digrao cijelu utakmicu i da je “Super Mario” dobio crveni “tek” u 60. minuti. Murinho u ovoj priči nije sve zaokružio baš kako je bilo, ali je u svakom slučaju bilo je simpatično.

A da Balotelliju u to vrijeme baš sve nije bilo simpatično, potvrđuju riječi njegove majke, da je Mario u vrijeme dok je bio u Interu, kod kuće često plakao zbog trenera.

Špago Smail

Nova Sloboda.ba

Komentariši