Medalje za fer plej za Miru Klosu i Mikea Büskensa

Iz svijeta fudbala

Medalje za fer plej za Miru Klosu i Mikea Büskensa

Njemački fudbalski savez DFB će večeras, uoči utakmice Njemačka – Švedska u Berlinu, dodijeliti medalje za fer plej pod nazivom „Fair ist Mehr“ (Fer je više), njemačkom reprezentativcu Miri Kloseu i treneru Greuthera iz Führta Mikeu Büskensu.

 

Miro Klose je na utakmici njegovog Lazija protiv Napolija, u italijanskom prvenstvu, sam sebi poništio već priznati gol. Naime, jedna lopta koja je došla u šesnaesterac, udarila ga je u ruku, bez njegove namjere i odbila se u mrežu. Sudije nisu dobro uočili sve detalje i pokazali su na centar. Nakon protesta igrača Napolija, Klose je priznao da je bila ruka i sudije su poništile već priznati gol.

 

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu Miro Klose je rekao: "Ja znam da mnogo djece gleda naše utakmice. Neko im mora biti uzor. Taj pojam se u današnje vrijeme nekako izgubio”. Bravo za Miru!

Mike Büskens, nekadašnji internacionalac, igrač Shalkea 04, sada je trener novopečenog Bundesligaša Greuthera iz Führta.

„Naši protivnici na terenu su ujedno i naši gosti”, kaže Büskens.

Obrazloženje za njegovu medalju „Fair ist Mehr” je: „Büskens se prije svake utakmice rukuje sa trenerime i igračima protivničke ekipe”.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/31/mikepg.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img31/5508/mikepg.jpg[/IMG][/URL]

Na ovom mjestu, moramo se prisjetiti bivšeg fudbalera Veleža Ace Ristića, koji je dugo godina bio trener u Bundesligi. Bio je poznat po tome što je sudijama prije izlaska na teren davao po bombonu!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/rile2.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img833/8011/rile2.jpg[/IMG][/URL]

 

Smail Špago
 

 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši