Najzgodniji Bond svih vremena?

Projekcija filma „Skyfall”

Najzgodniji Bond svih vremena?

U Londonu je u petak održana novinarska premijera najnovijeg filma o Jamesu Bondu, pod nazivom Skyfall. Nakon odgledanog filma svi pričaju samo o Danielu Craigu. Pojavili su se komentari da je ovaj Bond najzgodniji, ali i najžešći, svih vremena.

Daniel Craig se svima dopao, sve se vrti oko njega. Naučnika Q u filmu je odigrao mladi Ben Whishaw (31), poznat po ulozi u filmu „Parfem”. Sljedeću udarnu ulogu imao je Javier Bardem, dobitnik Oskara za najboljeg sporednog glumca u filmu „Nema zemlje za starce”. U novom Bondovom filmu, Bardem igra ulogu „zločestog”.

Mada je Bardem iskusan, glumac na novinarskoj premijeri bio je vrlo nervozan, pa mu je nedostajalo riječi.

„Žao mi je, ali meni je tek sad postalo jasno, da sam u jednom filmu o Bondu, i da me i M i Bond sada posmatraju”, izvinuo se izjavom:

Čini se da je i ovom hollywoodskom glumcu bila velika stvar igrati u jednom 007 filmu.

Naomie Harris (35) i Berence Marlohe (33) su dvije tamnokose ljepotice na strani 007. Harris igra ulogu nove agentice MI6 i pokušava da zavede Bonda.

„Ja sam ga brijala u filmu, a on nije imao košulju na sebi. On je definitivno najzgodniji tip kogasam upoznala. Svaki dan, nakon snimanja, trenira dva sata”, izjavila je ova ljepotica u intervjuu za „InStyle”

Jednu kratku, ali veoma lijepu ulogu imala je Francuskinja Berence Marlohe. Ona je igrala misterioznu Severinu, koja stoji na strani „zloće” Raoula Silve (Javier Bardem).

„Snimanje’Skyfalla’ bilo je vrlo zabavno”, izjavila je ova brineta za američki „Maxim”.

Njoj je bilo vrlo žao što nije učestvovala svaki dan na snimanju, kako bi još bolje upozna Daniela Craiga.

A što se tiče samoga Daniela Craiga, čini se da je njemu uloga Jamesa Bonda već ušla u krv. Kad se uhvati u koštac sa kriminalcima, čovjek pomisli: „Ovaj stvarno ima i mišiće i pamet”. Film odiše elegancijom, duhovitošću, a sigurno će za klasu nadmašiti ostale konkurenate.

Ali, o čemu se zapravo radi u filmu?

Bondov lojalitet je stavljen na kocku. Njegova šefica M, sukobljena je sa prošlošću, a kada agentica MI6 upada u vatru, 007 mora pronaći napadače i učiniti ih bezopasnim, bez obzira na cijenu, koju on pri tome mora platiti.

U kinima u Engleskoj „Skyfall“ će se početi prikazivati 23. oktobra, u Njemačkoj 1. novembra. Nakon toga, slijedi prikazivanje širom svijeta.

A gledaoci su ti koji će donijeti svoj sud, da li će ovaj Bond biti najzgodniji od svih do sada.

U konkurenciji je sa Seanom Coneryjem i Rogerom Moorom?

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba
 
 

Komentariši