Vickasti pronalazak

Vickasti pronalazak – "like weste"

 

Prsluk koji vas zagrli kad vas neko lajkuje na facebooku

 

Vrlo je lako kliknutu na «like» na facebooku. Postavlja se pitanje: kada smo nekog prijatelja stvarno zagrlili uživo? Da se zbog facebooka ne bi zanemarili fizički kontakti, pronalazači su sad izmislili jedan prsluk, koji od digitalnog lajka pravi stvarni zagrljaj. Prsluk je dobio naziv «like a hug», nešto kao «like prsluk».

 

Iza ovog vickastog pronalaska nalaze se saradnici Instituta za tehnologiju u Massachusettsu. Kako prsluk funkcioniše? Like prsluk na prvi pogled izgleda kao sasvim normalni prsluk sa širim okovratnikom, a povezan je sa facebook kontom, onoga ko ga nosi.

«Svaki put kad neki digitalni prijatelj klikne lajk na vašem facebooku, okovratnik prsluka se napuše, zagrli vas i prenosi vam osjećaje ohrabrenja, podrške ili ljubavi, onakve kakvi nas obuzimaju, kad nas neko stvarno zagrli»,  riječi su zapisane na web stranici pronalazača.

Moguća je još jedna ljubazna reakcija like prsluka. Kad sami sebe zagrlite, prsluk se aktivira i prijatelju šalje odgovarajući lajk. 

I na kraju loša vijest za korisnike facebooka. Ovaj prsluk još se ne može nigdje kupiti. Pronalazači su ga predstavili samo kao rezultat njihovog istraživanja.

Da li će se i kad će se like prsluk pojaviti u prodaji, još se ne zna.

 

(express)

1 komentar

Komentariši