Kako jesti voće?

KAKO JESTI VOĆE

 

VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN STOMAK!

 

Da sam jučer umro, ne bih znao neke stvari. Ustvari, onako je kako je to narod davno rekao: Čovjek se uči dok je živ.  

Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupovinu voća, sječenje na kriške i stavljanje u usta. To nije tako jednostavno. Važno je da znate i kako i kada se jede voće.
Koji je ispravan način da se jede voće?
NAJPRIJE TO ZNAČI DA VOĆE NE TREBA JESTI POSLIJE OBROKA! VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN STOMAK.
Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašeg organizma, kojeg snabdiieva sa velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.
PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA.
Recimo da pojedete dvije kriške hljeba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman da prođe ravno kroz želudac u crijeva, ali ga hljeb spiječava u tome.
U međuvremenu, cio obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospešuje probavu i sokove, pa cijela masa takve hrane počinje da se kvari.
Jedite voće na prazan stomak, i to prije obroka! Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice i nadima mi se stomak. Kad pojedem banane imam osećaj da pod hitno moram da odem u toalet, itd. To se neće desiti ako pojedete voće na prazan stomak. Voće pomješano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Dakle, vi se zato nadimate! To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su napr. pomorandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem tijelu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moćićete da steknete svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.
Ako hoćete da pijete voćni sok – pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagiejan sok. Nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive materije. Dobijate samo – ukus. Kuhanje uništi sve vitamine.

Jedenje cijelog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo – gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomješate sa pljuvačkom prje gutanja. Svakog 3-eg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osveženi !
KIVI: Mali ali moćni, i dobar izvor kalijuma, magnezijuma, vitamina E i vlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod pomorandže!
Da li JABUKA zaista odlaže dan odlaska kod ljekara? Iako jabuka ima mali sadržaj vitamina C, on je antioksidantan i flavonoidan (prim: tj. sadrži grupu organskih komponenti u kori plodova) i povećava aktivno djelovanje vitamina C, čime pomaže da se smanji rizik od raka debelog crijeva, srčani i moždani udar.
JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih sudova, slobodnih radikala.
JEDENjE 2 – 4 POMORANDŽE dnevno može vam pomoći da se zaštitite od prehlade, snizite holesterol, spriječite i rastvorite kamenje bubrega i smanjite rizik od raka debelog creva.
LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a takođe je dupke puna ogromnim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sistem. Takođe je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalijum.

(preuzeto sa FB)

 

Komentariši