Adnan Špago: FC Kirchhundem na vodećoj poziciji

Adnan Špago: Nakon osme pobjede u seriji, Kirchhundem preuzeo vodeću poziciju

 

VfB Marsberg – FC Kirchhundem 1:2 (0:2)

 

FC Kirchhundem postigao je značajan uspjeh današnjom pobjedom u gostima od 1:2 (0:2). Pošto je vodeći Brilon samo remizirao u gostima, FC Kirchhundem je preuzeo vodstvo na tabeli.

 

FC Kirchhundem: Scalabrino, Werner, Rettler, Koch, Peci, (73. Ivo), Bivolaku, (83. Kohl), Spago, Selimanjin, Holterhoff, Bajgora, (77. Ntritsos), Dahlke (trener: Adnan Spago)

 

Strijelci: 0:1 Holterhoff (29), 0:2 Lüdtke (44. autogol), 1:2 Nolte (47)

 

Kirchhundem nastavlja sa visokim letom u Bezirkligi. Pobjedom u Marsebergu novajlija u ligi popeo se na vodeću poziciju Bezirklige.

“ I mi sami smo iznenađeni da igramo tako važnu ulogu u ovoj ligi” rekao je nakon utakmice portparol FC Kirchhundema Artur Jürgens

Ekipa trenera Adnana Spage počela je nesigurno i imala je problema sa brzim napadima preko krila. Tek nakon skoro dvadeset minuta igra dobija svoje konture, što je nagrađeno vodećim golom, koga postiže kapiten Marco Holterhoff. Nakon toga Kirchhundem preuzima igru u svoje ruke i kratko prije pauze nadmoćnost kruniše drugim golom, kad je Bivolaku uputio jak udarac sa strane pred gol protivnika, a jedan domaći igrać je loptu uputio u vlastitu mrežu.

Nakon pauze domaćin se malo konsolidovao i Nolte je postiže gol za priključak 1:2.

“Pri tome nismo bili baš pravom na nivou” priznao je Artur Jürgens. Od tada do kraja utakmice Kirchhundem upravlja igrom, a domaćini ne pronalaze načina da značajnije ugroze goste, pa je na kraju Kirchhundem zasluženo zabilježio pobjedu u gostima, a osmu u seriji. Od trećeg kola FC Kirchhundem ne zna za poraz. Koristeći kiks vodećeg Brilona, koji je igrao nerješeno u gostima, sada Kirchhundem zauzima vodeću poziciju, bod prednosti ispred Hüstena.

 

Smail Špago

 

 

Komentariši