I da su me raskrvarili, bila bi to Veležova krv!

VELEŽOVO DIJETE NE MOŽE BEZ VELEŽA

 

Piše: Kenan DEDIĆ

 

Duraković: Da su me raskrvarili, bila bi Veležova krv

 

 

Dženan Duraković je napadač koji može igrati na nekoliko pozicija u veznom redu prošao je omladinsku školu Veleža, a za prvi tim debitovao je sa svega 16 godina. Ovako su predstavili najveće pojačanje Travnika posljednih nekoliko godina.

 

Nakon što je nekorektno (od strane uprave) napustio Velež, svog fudbalski kruh zarađivao je u vezirskom gradu. Utakmica protiv svog voljenog kluba, Dženanove prve ljubavi, bila je povod sporazumnom raskidu ugovora između Travnika i Durakovića.

“Nakon gostovanja u Vrapčićima, kući smo igrali protiv Leotara. Poslije utakmice sačekan sam ispred hotela od strane četvorice “mudonja” koji su mi prijetili tučom ako me u budućnosti vide u kratkim rukavima, jer na mojoj ruci je tetovaža sa grbom Veleža” ističe Durakovič.

Strpljenje mladog napadača bližilo se kraju. Od uprave NK Travnika, Dženan je zatražio sporazumni raskid, kojeg je dobio i sada se nalazi na slobodnom tržištu.

“Velež je moja svetinja, moja mati, i spreman sam u ime te svetinje umrijeti. Nikada u životu nije bilo drugačije a niti će biti. Mogli su me prebiti, izbosti, ali moja krv ostat će crvene boje, boje koja život znači.”

Duraković se na kraju zahvaljuju stručnom štabu i svojim, sada već bivšim saigračima, na korektnom odnosu dok poručuje svim “dušmanima”:

“Zbogom. Na mom srcu vječno će sjati Veležova zvijezda!”.

Velež je u bliskoj budućnosti mnogo svoje sjede “uništio”, nije im dao pravu šansu. Potpisnik ovih redova imao je tu sreću i privilegiju da gleda Durakovića u njegovom svetom dresu, i vidjeti tu zastrašujuću borbu, hitrinu, ubojistost koju posjeduje ovaj mladi napadač.

 

P.S: Upravo Veleža, ti si na potezu!

 

Komentariši