„Penis test“

Aktuelni leksikon

„Penis test“

U štampi širom svijeta ovih dana se u rubrikama o zdravlju pojavio jedan pojam sa malo škakljivim imenom „penis test”.

O čemu se radi?

Zavirili smo u detalje. Radi se o testu, koji može obaviti svaki muškarac pogledom odozgo, preko stomaka. Ukoliko ne vidi svoj najbolji komad, pao je na testu, i ima povećan rizik od čitavog niza bolesti!

Prema jednoj britanskoj studiji, svaki treći muškarac između 35 i 60 godina je debeo, da bi odozgo preko stomaka, bez naginjanja naprijed, mogao vidjeti vlastiti penis. To ne samo da nije lijepo, nego je čak i opasno po zdravlje. Ko ne položi test „vidiš li svoj penis”, ima pet puta veći rizik da će oboliti od dijabetesa, a trostruko veći rizik da će dobiti rak debelog crijeva, izvještava engleski časopis „The Sun”.

Vjerovatnoća da će dotični imati povišen krvni pritisak je dva i po puta veća.

S godinama ovo ne postaje ni malo bolje. Kod muškaraca između 51 i 60 godina svaki drugi pada na ovom testu, prema podacima sa jednog zdravstvenog portala u Velikoj Britaniji.

Nakon Britanaca, koji su najdeblji ljudi u Evropi, na drugom mjestu nalaze se Nijemci. Čak 67 posto Nijemaca i 53 posto njihovih ljepših polovina su predebeli. Dakle, svi oni padaju na testu.

Ko sam sebe uhvati da je pao na ovom testu, treba pod hitno da preduzme nešto, da se pokrene, da se zamisli, da izgubi koje kilo, kako bi spasio i zdravlje i život.

(izvor:bild)

Priredio: Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši