Adnan Špago: Očekivanja su odjednom porasla

Adnan Špago: Očekivanja su odjednom porasla

 

Kirchhundem se umješao u vrh tabele, a poslijednje nerješeno ne mjenja ništa

 

Rijetki su oni koji se još sjećaju 7. septembra 2007. godine, kada je FCK porazom 0:4 protiv SG Homera izgubio prvo mjesto. Sada se desilo slično. Poslije pet godina FC Kirchhundem se ponovo našao na čelu tabele. To nije nikakvo iznenađenje, izjavljuje presse govornik FC Kirchhundema Artur Jürgens, jer se ekipa tek prošle sezone uz veliko slavlje plasirala u viši rang takmičenja. Gledajući potencijal, koji se bez sumnje krije u ekipi, na početku sezone postavljen je cilj ostanak u ligi.“Iz utakmice u utakmicu pratićemo situaciju, koncentrisaćemo se samo na sebe“, tonovi su koji dolaze od predsjednika Bernarda Müllera.

Ali šta će se dogoditi ako na kraju sezone FCK bude na mjestu broj jedan. I za takvo nešto trener ekipe Adnan Špago nalazi dovoljno razloga.

„Mi smo jedna kompaktna ekipa, koja se dokazuje i nagrađena je kroz težak rad. Imamo veliki potencijal“.

Špago je zaslužan da trenutno ide ovako dobro. Kao trener, on je angažovan pred početak ove sezone, unio je mir u ekipu, upravljajući ovom mladom ekipom. Mladi igrači su se uklopili odlično. „Momci vuku odlično, trenutno nema mjesta za bilo kakve primjedbe“.

Špago je samo jedan od oslonaca ove, trenutno trećeplasirane ekipe. Tu su još golman Scalabrino, koji je pred početak sezone došao iz FC Lennestadta, i do sada je svojim odbranama spasio nekoliko važnih bodova za ekipu. Marco Holterhoff, kapiten i spielmacher, sa šest golova je najbolji strijelac ekipe. Njegovim borbenim duhom on sam može odlučiti utakmicu, kao prethodnog kola protiv Bad Berleberga, kad je golom pred kraj utakmice donio preokret.

Daljnji momenat za pokazani elan ekipe je odlučnost. Trener Špago o tome: „Mi harmoniziramo odlično,ali moramo shvatiti da su očekivanja odjednom porasla, od kad smo se kao novajlije umješali u sami vrh tabele. Ekipa se dobro nosi s tim“.

Većina igrača igrala je zajedno tokom čitave prošle sezone, a pred početak ove sezone pored Špage ekipi se priključuo i Jasko Selimanjin, koji je došao iz Siegena. Sve to doprinijelo je jednoj vrlo povoljnoj klimi. Špago: „Mi se dopunjavamo optimalno, A sve to se ogledava u našem učinku”.

A da je uzlet na više malo zaustavljen proteklog vikenda i to se također računa u razvitak ekipe. Poznato je da se najbolje uči iz vlastitih grešaka. Vodeća pozicija na tabeli, nakon remija sa Ferienohlom, predata je protivniku, ali je ostao vrlo bliski kontakt sa samim vrhom tabele, jer razlika do prvog iznosi samo jedan bod.

Ako za Kirchhundem važi “ništa ne dolazi samo od sebe”, kako je rekao Špago, to sigurno važi za svu trojicu vodećih na tabeli Bezirklige 4. Maršrutu je već dao Adnan Špago: “Mi se moramo povezati na formu iz prethodnih utakmica. Ako nam to pođe za nogom, sve će biti moguće”

 

 

Komentariši