Adnan Špago: Kirchhundem je u Warnsteinu odigrao šampionski

Warnstein. Poslije jedne jake utakmice TuS Warnstein se po prvi put ove sezone morao pomiriti porazom kod kuće.
Ekipa trenera Adnana Špage pobjedila je sa 2:1.
.
.

 

Silno, dopadljivo, punim gasom, na najvišem nivou. Sve su to jučer mogli vidjeti gledaoci u utakmici Bezirklige Tus Warnsteina protiv FC Kirchhundema. Na žalost navijača Warnsteina, gosti su nakon 1:2 (1:0), sva tri boda ponijeli sa sobom u kreis Olpe.

„Moram priznati da je ekipa Kirchhundema najbolja ekipa koja je zadnjih godina igrala u Warnsteinu“ rekao je s puno poštovanja trener Warnsteina Werner Schröder nakon utakmice.

 

Od samog početka utakmice, ekipa genijalnog trenera Adnana Špage pokazala je zašto se nalazi u samom vrhu tabele. Brze kombinacije, precizni pasovi iz sredine prema špicu napada. I trčanje, trčanje, trčanje!!! Čitava ekipa bila je non stop u pokretu. „Mi smo ovako igrali u onim godinama kad smo bili prvaci“ govorili su stariji navijači domaćina zu rub terena.

Igrači Warnsteina igrali su sigurno, kontrirali, i na početku utakmice sreća je bila na njihovoj strani. Neumorni Matthias Bigge izborio se za jednu loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Ardionom Maliqiem, koji loptu ubacuje u kazneni prostor, gdje je glavom zahvatća kapiten Sebastian Siepe i to je bilo rano vodstvo od 1:0. „Sa malo više sreće mogli smo kontrom doći do još jednog gola, i osvojiti barem jedan bod danas“ rezimirao je dalje Werner Schröder. U 37. minuti njegova ekipa imala je šansu utakmice, golman gostiju Scalabrino odbija loptu, a Ahmed Zein nakon toga loptom pogođa vanjski dio mreže.

Drugo poluvrijeme pokazalo je kako jedna ekipa stvara pritisak. Kirchhundem je igrao kao opsjednut, nedostajali su samo golovi. Tek nakon jedne standardne situacije, gosti postižu gol. Venhar Bivolaku iz slobodnog udarca zakucava loptu u same rašlje. Neodbranjivo. Golman nije imao šanse.

Nakon toga igralo se samo na jedan gol. Redale su se šanse gostiju jedna za drugom, kao na traci, sve do zadnje minute, kad Marco Holterhoff postiže gol sa 16 metara.

 

Trener Adnan Špago nakon utakmice je izjavio: “Ovo je bila naša najbolja utakmica ove sezone. Čitavih 90 minuta držali smo pakleni tempo. Moja ekipa je top fit, a ovim tempom, smo bez problema mogli odigrati još dva poluvremena.

 

Tim Cordes

(der westen.de)

prevod: Smail Špago

Komentariši